Asics Kayano 28 hardloopschoen: REVIEW

//Asics Kayano 28 hardloopschoen: REVIEW

Asics Kayano 28 hardloopschoen: REVIEW

In de acht jaar dat ik hardloop, loop ik (los van mijn eerste paar hardloopschoenen wat Nikes waren, welke ik ook nog eens online kocht, omdat ik niet beter wist), op Asics hardloopschoenen.

De GT2000 is altijd mijn favoriete schoen geweest. Ik overproneer, dat betekend dat mijn voeten naar binnen zakken tijdens het lopen, dus ik heb schoenen met correctie in de binnenkant nodig.
In ieder geval voor lange afstanden, voor de korte afstanden draag ik nog wel eens een neutrale schoen. Ik heb mij laten vertellen dat het wisselen van hardloopschoenen aanbevolen word, omdat dit goed voor je lichaam is en tevens je hardloopschoenen op deze manier langer mee gaan.
Op de GT2000 heb ik dan ook de eerste jaren hardgelopen. Totdat ik door een professional gewezen werd op de Kayano. Tevens een corrigerende schoen voor overproneerders.

Mijn eerste paar Asics Kayano

En zo ging ik met mijn eerste paar Asics Kayano’s naar huis.
Nadat ik de schoenen goed had ingelopen, heb ik er een Halve Marathon op gelopen en verkocht was ik.
Nu loop ik al zeker vijf jaar lang op de Kayano. Ik weet niet meer bij welk type ik ben begonnen, maar inmiddels loop ik op het nieuwste type: de Kayano 28.

De Asics Kayano bestaat sinds 1993 en heeft al 27 opvolgers gekregen. Het is nu niet zo dat je blindelings elke keer de Kayano (bijvoorbeeld online) kunt kopen, omdat het de vorige keer ook zo lekker liep. Elk type heeft natuurlijk weer aanpassingen ondergaan en dat moet jij maar net lekker vinden lopen.

Verbeteringen

Zo heb ik wel eens een type Kayano gehad waarin ik het idee had dat mijn tenen niet genoeg ruimte hadden (ook al draag ik schoenen van 1,5 maat groter dan waar ik normaliter op loop), maar dat is bij de versie 28 helemaal verdwenen. Er is namelijk wat meer ruimte gekomen boven de tenen, waardoor er meer spelingsruimte is voor de grote teen. Bij de hak zit net als de vorige versie een externe hielkap, alleen is deze nu verlengd, wat voor extra stabiliteit zorgt.

Deze twee aanpassingen voelde ik de eerste stappen op deze schoenen al.
Ik loop er nu een aantal weken op en kan wel zeggen dat dit mijn favoriete Asics Kayano tot nu toe is, deze lijkt voor mij het meeste op mijn favorietje van vroeger, de Asics GT2000.

Al met al een fijne schoen, waar ik nog veel kilometers op ga maken!

Welke schoen loop jij het liefste op?

By | 2021-09-19T13:48:49+02:00 september 19th, 2021|Geen categorie|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer