Blessed met kerst!

/, Life, Personal/Blessed met kerst!

Blessed met kerst!

Do you believe in the magic of Christmas? I do!

Vorige week zondag liep ik mijn eerste 5km achter elkaar na 4,5 week looprust.
Huiverig dat ik was, viel de reactie erna gelukkig mee!

Wel ben ik deze week nog een aantal keer onder behandeling bij de fysio geweest om mijn herstel te bevorderen.
Ik werd weer in de kronkel gelegd (om mijn rug te kraken) en werd flink gemasseerd in mijn aanhechting (knieholte).
Ook kreeg ik mooie blauwe tape op mijn rug voor het versoepelen van mijn bindweefsel en kreeg ik rugoefeningen mee voor thuis.

tape

Gelukkig kreeg ik van de fysio geen looprust opgelegd, wel adviseerde hij mij rustig aan te doen en eventueel op de loopband te proberen (aangezien je daar 30% meer demping op hebt, dus minder belasting voor je lichaam).

Nu vertrokken wij met de kerstdagen voor 4 dagen naar Limburg en heb ik geen toegang tot mijn eigen gym, dus dat lopen op de loopband ging het hem sowieso niet worden. Ik besloot nog even looprust te houden tot het weekend en op vakantie er op uit te trekken.

Wel deed ik consequent mijn rugoefeningen en rekte ik mijn kuiten en aanhechting regelmatig.

Eerste kerstdag ging ik er op uit, de omgeving schreeuwde om een rondje lopen.
We waren op vakantie in het mooie Limburgs Mechelen en hadden dagen lang over kerstmarkten gestruind in Maastricht en Aken. Ook mooi en gezellig, zeker, maar nu was het tijd om rustig proberen hard te lopen. Zeker na een avond gourmetten, een wijntje en veel gezelligheid, wilde ik er even op uit, rustig de natuur in.

img_50871

Ik zorgde dat ik mijn hartslag onder controle hield (voor zover mogelijk met al die heuvels en wind) in zone 1, hoogstens zone 2. Wanneer mijn hartslag hoger werd en wanneer ik bij hoge heuvels aankwam, nam ik gas terug en besloot ik te wandelen.
Ik genoot van de omgeving en natuur, want wat is het mooi in deze omgeving.

Ik liep bij riviertje De Geul en waren er ontzettend veel off-road paadjes de weilanden en heuvels in. Ik keek mijn ogen uit en genoot van alle vrijheid. Jammer dat ik maximaal maar 5 á 6 km wilde gaan, anders had ik zeker een wat groter rondje off-road gegaan.

img_4906
Maar ik mag zeker niet klagen. De benen voelen goed en ik tik de 6km aan. Heb zeker 5km daarvan hardgelopen.

Wat is het heerlijk om zo in je eentje rond te lopen.

img_4985

Hier en daar wat mooie plaatjes geschoten en ik ging weer rustig op ons huisje af.

Klaar, voor nog meer kerst-gezelligheid!! Ik kan mijn geluk niet op.

Heb jij ook fijne kerstdagen gehad?


Debbie

By | 2017-12-20T23:31:45+01:00 december 26th, 2016|Hardlopen, Life, Personal|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer