Actief met kids #7 – Blokarten op het strand

//Actief met kids #7 – Blokarten op het strand

Actief met kids #7 – Blokarten op het strand

Wanneer ik met mijn zoon een nieuwe activiteit uitprobeer, geniet ik maximaal. Sportief bezig zijn, in de buitenlucht geniet mijn voorkeur.
Dit keer gingen wij blokarten op het strand van IJmuiden. Helemaal Corona-proof!

Genoeg wind

Met blokarten, of strandzeilen, blijft het natuurlijk wel de vraag of er op de dag zelf voldoende wind staat. Wij blijken deze dag geluk te hebben. Het weer is perfect: droog, een klein zonnetje en genoeg wind!

Aangekomen op het strand van IJmuiden is het nog zo’n tien minuutjes lopen naar de stand van Eventmaker. Je ziet in de verte de blokarts al rijden. Onze instructeur Cisco staat ons al op te wachten. Na een goede uitleg hoe de blokarts werken, mogen wij zelf plaats nemen en het zelf gaan ondervinden!

Racen over het parcours

IJmuiden staat bekend om zijn brede strand en het is daarom dan ook een feestje over dit parcours te racen.

Het is even oefenen hoe de blokart werkt en dan met name de bediening van het zeil. Deze bepaald namelijk de snelheid; hoe strakker je het zeil houd hoe sneller de blokart gaat.
Je hebt constant een touwtje in je hand tijdens het rijden en dit touwtje bepaald hoe strak het zeil staat.
Het is best tricky als het zeil strak staat en je wint van de zijkant vangt, dan kun je met twee willen los van de grond komen (al is dat zolang het goed gaat ook wel weer grappig).
In de bochten, laat je het touwtje wat losser, zodat het zeil ook wat losser hangt en je snelheid verliest. Maar wanneer je dit weer teveel doet, dan kom je stil te staan.

Blokarten is een toffe activiteit voor iedereen die van snelheid en de buitenlucht houdt.

Een uur plezier

Al snel heb ik door hoe het werkt en race ik over het parcours en door de bochten. Ik vind het geweldig en zie ook mijn vriend en de kids lachen. Zodra ik mijn zoon of vriend aan de andere kant van het parcours zie rijden, vlieg ik daar heen.

Eén keer heb ik dus dat ik te snel door de bocht ga en mijn zeil niet losser houd, waardoor mijn linker-wielen van de grond komen en ik omval.
Kwestie van gordel losmaken, uitstappen, blokart weer rechtzetten en doorgaan!

Ik heb een uur lang een glimlach op mijn gezicht gehad.

Toen we startten, dacht ik wel even: hoe blijft dit een heel uur leuk, omdat je simpelweg maar wat rondjes over het strand heen racet, maar het uur vliegt ook voorbij!

Na het blokarten warmen we op bij een naastgeleden strandtent met een warme chocomelk, dicht tegen de kachel aan.
Super fijne dag zo!

Artikelreeks ‘Actief met kids’

In samenwerking met een aantal leuke bedrijven, breng ik een artikelreeks uit over welke leuke activiteiten je met je kind kunt doen, actief met kids. Klik op de link voor vorige artikelen en inspiratie.

Alweer de zevende in de reeks ‘actief met kids’: Blokarten
Aanbieder: Eventmaker, IJmuiden

Lijkt blokarten jou ook wat? Of heb je het al eens gedaan?

By | 2021-01-13T12:46:48+01:00 januari 13th, 2021|Actief met je kind|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer