Breakzy: maakt stoppen leuker onderweg

/, Tip, Tips, Travel/Breakzy: maakt stoppen leuker onderweg

Breakzy: maakt stoppen leuker onderweg

Voor mensen die net als ik gék zijn op roadtrips door Europa, is er een heel tof nieuw concept op de markt: Breakzy.

Breakzy heeft een website met routeplanner gemaakt waarmee je de tofste stopplekken langs je route kunt vinden.
Het is daarmee klaar met die saaie stops op recht-toe-recht-aan-parkeerplaatsen, waar je dient te ‘genieten’ van je te kleffe broodje en te dure koffie in de uitlaatgassen van de langsgierende auto’s op de snelweg.

Breakzy maakt het stoppen net even wat leuker en zo kom je op leuke plekjes waar je anders zo was langs gereden!
Je kunt verschillende filters instellen voor stopplekken; zoals bijvoorbeeld rustplaatsen, restaurants, slaapplaatsen en steden.

Omdat wij gedurende onze laatste roadtrip onze stops op de heenweg al ingecalculeerd hadden, testte ik Breakzy op de terugweg van onze roadtrip uit. We reden van Bacherach, Duitsland naar huis (een rit van ongeveer 4 uur) en mijn goal was om een leuke stopplek te vinden, waar we even de benen konden strekken.

Zo eenvoudig werkt het

Je vult je vertrekpunt en eindbestemming in en drukt op ‘toon route’.
Je zit dan cijfertjes verschijnen langs de route welke staan voor het aantal stops onderweg. Nu kunnen dit er een hoop zijn, dus ik adviseer je te filteren op de soort stop waar je naar op zoek bent, in mijn geval dus ‘rust stop’.

Maak een profiel aan zodat je de route kunt opslaan en je stops kunt toevoegen aan je favorieten.

Onder het rijden zie je met een blauw bolletje waar je precies rijdt en zo kun je zien hoelang het nog rijden is voor je je bestemming bereikt.

Mijn keuze viel op Rastplatz Thelenberg langs de A61.
Dit omdat het er net even wat anders uitziet dan de standaard rustplaatsen. Het heeft namelijk veel groen en een lang wandelpad waar je de benen kunt strekken. Het is duidelijk dat het gras er normaal gezien iets groener bij staat, maar door de hoge temperaturen in heel Europa was het ook hier een beetje een dorre boel. Verder staan er picknicktafels waar je met een lunch kunt genieten van een welverdiende pauze.  Grote kenmerkende stenen trokken, samen met de hijskraan, direct de aandacht van mijn zoon. Dankzij Google en mijn beste Duits kwam ik erachter dat de kraan een voorbeeld is van hoe ze soortgelijke stenen uit de regio winnen en daar vervolgens stoepranden, stoeptegels en goten van maken. Zo leer je onderweg ook nog iets over de regio waar je doorheen rijdt.

Erg leuk om onderweg met leukere stopplekken bezig te zijn.
Zo let je meer op de omgeving en verloopt de heen- en terugreis net iets leuker! Volgende roadtrip maak ik er weer gebruik van!

Webshop leuke artikelen

Naast de routeplanner heeft Breakzy ook een webshop met allerlei handige en leuke vakantie-artikelen.

Zo kreeg ik dit te gekke picknick-kleed opgestuurd. Je kunt hem heel handig opvouwen en om je schouder hangen als een tas en er zit een opbergvak in voor bijvoorbeeld je telefoon en autosleutels. Mega handig ding welke we vol in gebruik hebben gehad in de vakantie.

* picknick aan Titisee, Zwarte Woud, Duitsland en ‘uit eten’ aan Zürichsee, Zwitserland

Daarnaast zijn er artikelen te verkrijgen voor de kids, waaronder een zak vol cadeautjes die om de zoveel kilometer de achterbank een beetje van de verveling af helpen. Een geëntertainde achterbank maakt tenslotte de autorit voor iedereen aangenamer.
Ook kun je gratis autospelletjes aanvragen via de site.

Heb je een Android telefoon? Dan kun je de gratis app al downloaden en gebruikmaken van de in-de-buurt-functie en zelf ook gave stopplekken toevoegen. De app voor iPhone wordt binnenkort verwacht.

Dit artikel is in samenwerking met Breakzy.nl.

By | 2020-11-07T14:18:56+01:00 augustus 14th, 2018|Gear, Tip, Tips, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer