Food friday: Wafels

//Food friday: Wafels

Food friday: Wafels

Ontbijten met wafels vind ik heerlijk, soms heel soms als ik een keer geen zin heb in havermout bak ik een aantal wafels. Het lekkere is, eigenlijk net zoals havermout, dat je ze kan beleggen met van alles en nog wat. Denk hierbij aan vers fruit, kwark of yoghurt, nootjes en je kan ook van alles door het wafel beslag doen.

4/5 stuks
Ingrediënten
– 100gr havermeel of boekweitmeel
– 1 banaan (hoe rijper hoe beter)
– 1 ei
– 1el kaneel, speculaas en koekkruiden of caocapoeder.
– Flinke scheut melk

Bereidingswijze
1. Verwarm je wafelijzer voor.
2. Prak de banaan en maal de havermout tot havermeel.
3. Doe alle ingrediënten in een beslagkom  en voeg beetje bij beetje de melk toe, roer met een garde. Voeg zo veel melk toe wanneer het jou gewenste dikte heeft. Het mag best luchtig zijn dan worden het smeuïge wafels.
4. Giet het beslag in het wafelijzer. Doe er vooral niet te veel in anders loopt het er langs en heb je een grote schoonmaak klus waar je natuurlijk niet op zit te wachten.
5. Ik bak ze meestal in 7min. gaar maar kijk na 5min. even.
6. Top ze met waar je op dat moment zin in hebt. Ik gebruik vaak kwark met vers fruit, warm diepvriesfruit op of doe er een flinke laag pindakaas op met nog een halve banaan.

Laten jullie weten hoe het smaakte?

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2019-01-30T12:14:06+01:00 februari 1st, 2019|Geen categorie|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer