TIP: Hike paklijst. Wat neem je mee hiken?

/, Hiken, Tip/TIP: Hike paklijst. Wat neem je mee hiken?

TIP: Hike paklijst. Wat neem je mee hiken?

Inmiddels mag ik mijzelf tot de groep beginnende hikers rekenen.
Na 2 stevige tochten in Polen en wat kleinere routes in Nederland te hebben gewandeld, heb ik mij ingelezen en laten adviseren over de eventuele accessoires die je meeneemt met een wandeling.

Deze wil ik graag met je delen. Want:

Wat neem je mee als je gaat hiken?

Natuurlijk ligt het er helemaal aan, waar je bent en hoelang je gaat lopen.
Maar je kunt wel uitgaan van onderstaande standaard paklijst.

In dit artikel beschreef ik de accessoires welke ik persoonlijk aangeschaft heb en bij mij had tijdens mijn allereerste hike-avonturen. Aardig basic en voor deze twee tochten voldoende, maar een volgende keer houd ik voor mijzelf het volgende lijstje aan.

Hike paklijst

Wandelschoenen

Er zijn veel verschillende soorten wandelschoenen. Het ligt er maar net aan hoelang je gaat lopen, op welke ondergrond en met welk weer je gaat lopen. De ANWB heeft een handig lijstje samengesteld.

Kleding

Check voor je gaat, altijd het weerbericht, maar pin jezelf daar niet op vast.
Neem altijd regenkleding of een poncho mee. Naast het feit dat het vervelend is als je ineens regenbui terecht komt, kan het zelfs gevaarlijk worden (onderkoeling).

Werk qua kleding altijd in laagjes. Outdoorkleding welke ademend is, je warm houd in de kou, compact is en licht van gewicht. Tijdens het wandelen krijg je het al gauw warm, maar in een pauze of schaduw is een extra laagje weer lekker.
Daarnaast is een afritsbare broek geen overbodige luxe. Kijk eens bij de OTTO bijvoorbeeld voor de collectie in outdoorkleding.

Rugzak

Kies altijd een rugzak welke het formaat heeft wat past bij wat je mee wilt nemen. Een te grote tas betekend vaak ook teveel meenemen. Een waterafstotende rugzak, of een met een speciale regenzak is aan te raden.
Investeren in een rugzak waar een waterzak in kan, is ook niet verkeerd.
Bedenk goed dat een goede comfortabele rugzak je toch een stuk prettiger maakt.

En wat doe je ín die rugzak?

Eten & drinken

Neem altijd wat te eten en drinken mee. Verdiep je sowieso in eet en drinkgelegenheden onderweg. Al is het maar om je flesje met water bij te vullen.

Bescherming

Denk aan zonnebril, zonnebrand en eventueel een pet. Vergeet geen tekenpen! Lippenbalsem, (blaren-) pleisters zijn ook overwegingen.

Navigatie

Een ouderwetse kaart, wandelgids, kompas en/of GPS. Waar je voorkeur naar uitgaat en waar je handig mee bent.

Persoonlijke en overige items

Telefoon, camera, ID kaart, zakmes, kleingeld, verrekijker, zakdoekjes (tevens als toiletpapier te gebruiken).

Hopelijk heb je wat aan deze lijst en kun je hier mee op pad!

By | 2020-11-07T14:13:21+01:00 mei 27th, 2019|Gear, Hiken, Tip|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer