Hiken bij de Todtnau waterval, Zwarte Woud -Duitsland

/, Hiken, Outdoor, Travel/Hiken bij de Todtnau waterval, Zwarte Woud -Duitsland

Hiken bij de Todtnau waterval, Zwarte Woud -Duitsland

Hij is niet te vergelijken met de watervallen welke ik gezien heb in IJsland en Noorwegen, maar ook zeker de Todtnau waterval mag er wezen!

Het is met recht één van de mooiste watervallen van het Zwarte Woud en eigenlijk wel van heel Duitsland. In vier fases valt er wel 97 meter water naar beneden. Eerst twee keer een val van vier meter, dan een val van elf meter en dan een lange van zestig meter!
Er loopt een mooi wandelpad naartoe. Deze is voor de beginnende wandelaar en goed te doen voor gezinnen met kleine kinderen.

Je kunt vlakbij de auto parkeren en dan ben je met tien minuten bij de Todtnau. Zorg er wel voor dat je de hele route loopt, er is een korte en een langere wandeling. Wij doe uiteindelijk de korte route, van twee kilometer.

Via verschillende paden loop je de waterval tegemoet en heb je een prachtig uitzicht over de etappe. Hier valt wel zestig meter water naar beneden. Via trappetjes en verschillende bruggetjes volgt een weg door het bos met prachtig uitzicht weer terug naar de auto. Je bent al gauw zo’n uur onderweg.

Onderweg kom je nog geitjes tegen en aan het einde staat een tentje waar je kunt genieten van een koud drankje en een souvenir kunt kopen.

Er zijn in de buurt van Todtnau nog meer watervallen te vinden.

Helaas was het te druk op het moment dat wij er waren, maar in de buurt van de Todtnau waterval is een skilift, waarbij je de keuze hebt om de weg naar beneden lopend of met de fiets te doen.

By | 2020-11-07T14:13:33+01:00 mei 23rd, 2019|duitsland, Hiken, Outdoor, Travel|11 Comments

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

11 Reacties

 1. Kim 23 mei 2019 at 22:11 - Reply

  WOW, Wat ziet dat er mooi uit daar! Dat is zo te zien zeker een aanrader! Ik ga hem op ons lijstje zetten 😉

 2. Nicole Orriëns 24 mei 2019 at 08:59 - Reply

  Goede informatie, dat het geschikt is voor de beginnende wandelaar. Dat geeft me meteen een goede indruk van dit wandelpad. Het ziet er prachtig uit.

 3. Machtig om te zien, zo een waterval, niet?

 4. Xarifa 24 mei 2019 at 19:27 - Reply

  Oh wauw! Wat een mooi gebied. De waterval is mooi, maar de wandeling er naar toe ook zeker!

 5. Milou 24 mei 2019 at 21:06 - Reply

  Ik heb nog nooit een waterval gezien. Dit is ook nog is haalbaar met de auto. Leuke blog! Ziet er mooi uit daar.

 6. Caroline 25 mei 2019 at 14:11 - Reply

  Ik vind een waterval altijd iets magisch hebben, de kracht, de eindeloosheid. Heerlijk om er een tijdje naar te kijken en het gevoel te beleven.

Reageer