Homegym tour! Het resultaat van mijn projectje.

/, Lifestyle/Homegym tour! Het resultaat van mijn projectje.

Homegym tour! Het resultaat van mijn projectje.

Buitensporten doe ik het liefste, je ziet mij daarom ook vaak wandelen en hardlopen.
Om fit te blijven en het rennen & wandelen goed te kunnen volhouden, werk ik aan een sterke core, benen en (mooie) billen.

Dit doe ik thuis in mijn eigen gemaakte ‘homegym’, welke gevuld is met mijn favoriete fitnessartikelen.
Het idee om een homegym te bouwen, ontstond tijdens de eerste Coronagolf dit jaar. De sportscholen moesten sluiten en ik besloot mijn abonnement stop te zetten en het geld in mijn nieuwe projectje te stoppen.
Duizenden mensen met mij, want de fitnessartikelen waren constant online uitverkocht.

Toch is het mij gelukt om in een paar weken tijd spullen bij elkaar te verzamelen en het zo aan te kleden hoe ik het voor ogen had!
Veel spullen had ik trouwens al vanuit het verleden, omdat ik een aantal jaren een eigen bootcampclub gerund heb.
Denk aan kettlebells, dumbells, dynabands, een abb-wheel, springtouwen, yogamatten. Hier kon ik direct mee aan de slag.
Een aantal artikelen kocht ik tweedehands bij, zoals het kastje en de fitnessbank. De rest kocht ik nieuw. OTTO heeft bijvoorbeeld een ruime keuze aan fitnessartikelen.

Eigen touch

Het industriële kastje kocht ik via Marktplaats, dat vond ik een leuke look aan de ruimte geven. Het deed mij denken aan lockers welke je vaak in de kleedkamers van sportscholen vind.

Daarbij besloot ik het nog wat aan te kleden met herinneringen van eerdere sportprestaties: zo hangen al mijn medailles te pronken van de afgelopen zeven hardloopjaren; van mijn eerste vijf kilometer race tot aan mijn zwaarste marathon, de Jungfrau Marathon in Zwitserland.
Daar is het linkerschilderij (van Mapiful) ook een herinnering aan, wat de plek van de finish in Zwitserland laat zien. Het rechterschilderij heb ik zelf geschilderd tijdens een verjaardagsuitje met mijn beste vriendinnen. Ik vond Wonder Woman wel een leuke touch aan mijn gym geven.

Aan het werk in mijn homegym

Elke ochtend start ik mijn dag met yoga-oefeningen en meditatie in mijn knusse hoekje welke ik speciaal hiervoor heb ingericht.

Twee keer in de week doe ik mijn kracht-oefeningen thuis. Mijn core, benen en billen komen hier het meeste aan bod.
Ook vind ik het leuk om via YouTube dance-cardio-workouts te doen en een half uurtje te dansen op de meest oppeppende nummers.

Ook een eigen homegym beginnen? Heb je nu wat meer ruimte als ik, dan kun je hier ook shoppen voor fitnessapparaten.

sticker homegym van AlieBy | 2020-11-07T14:03:12+01:00 oktober 23rd, 2020|Life, Lifestyle|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer