I am a Marathoner

I am a Marathoner

Het moet allemaal nog even dalen. But I did it. I am a Marathoner.

Ik heb het idee dat het nog iets te vroeg is voor een recap, dus er komt later nog een uitgebreid raceverslag.
Ik weet niet of ik nou echt moe ben, echt pijn heb of dat het wel meevalt.
Best een rare nacht achter de rug. Mijn blaren, zijkant bovenbenen en rechterkant-zij deden mij pijn. Denk dat ik wel elk uur wakker ben geweest. Om 2.00u was ik klaarwakker voor zo’n 1,5 uur.

Een echte roze wolk? Nee, nog niet. Ik kijk naar mijn medaille, maar het moet nog even dalen denk ik.

Als mensen vragen hoe het ging, zeg ik goed. Ik heb ook echt goed gelopen gewoon. Langzaam oké. (voor de mensen die net ‘intunen’ op mijn kanaal: ik liep op Marathonhartslag, dat was ook mijn doel. Dus: rustig. Geen streeftijd, maar genieten & uitlopen).
Maar maakt dat uit? Ik heb VIJF UUR lang gelopen! Ook een prestatie. Zeker met die hitte.

Normaliter ben ik geen warm weer loopster, maar ook van de hitte heb ik niet zoveel last gehad.
Heb mij keurig aan het advies gehouden, bij elke waterpost (om de 5km) 2 bekertjes water, elke 7,5/8 km een gelletje. Verder van alles aangepakt van familie en vrienden langs de kant.
Dacht dat het ‘maar’18/19 graden zou worden, maar achteraf hoorde ik dat het 22 graden was, oeps haha.

Toen ik het 25km punt naderde, precies op de (tweede keer) Erasmusbrug, voelde ik mij zo sterk! Ik had nooit verder gelopen dan 25km. Maar ik wist gewoon dat ik het ging halen.
Ben zo trots op mijn lichaam!! Totaal geen last van mijn knie gehad.

Mijn lieve mannen, ouders en beste vrienden langs de kant. Zelfs nog mijn beste vriend van vroeger stond er. Dit gaf mij elke keer weer een energy-boost!
Ook alle andere aanmoedigers, bekenden, onbekenden!!! Dank jullie wel daarvoor! Jullie zijn onmisbaar.

Tussen de 28 en 35 km heb ik heel erg steek in mijn rechterzij gehad. Dat nekte mij bijná, maar ik was zo sterk en lekker aan het lopen dat ik echt tegen mijzelf kon zeggen: joh, nog ‘maar’ 1,5 uur. Ene voet voor de andere blijven zetten dan komt het wel goed.
Hierna begon ik iets mijn benen te voelen, af en toe mijn voeten of mijn enkels, maar het was echt allemaal nog goed te doen.
Ik heb alleen gewandeld bij de waterposten, 2 bekertjes water lang gelopen, hartslag laten zakken en dan het ritme weer opgepakt.
Bij de 38-40km zo een beetje heel veel pijn in mijn linkerschouder, echt vanuit het niets, zo’n pijn! Maar dat trok vanzelf weer weg gelukkig.

Doordat ik zo rustig heb gelopen, ben ik de man met de hamer niet tegengekomen. Ik heb geen moment gedacht ‘waar ben ik aan begonnen’. Waar ik zo bang voor was, waar iedereen zo voor waarschuwde. En dat idee heeft de laatste 12-10 kilometers gewoon voorbij laten gaan. Snel ook voor mijn idee. Het was echt aftellen.
Ik heb zelfs een negatieve split gelopen (de tweede helft sneller dan de eerste helft).

Mijn doel was uitlopen en genieten en dat heb ik gedaan.

Mijn droom-medaille is binnen en die pakt niemand mij meer af ♥

Van mijn beste vrienden een extra medaille gehad met een lieve tekst op de achterkant. Pakt ook niemand van mij af, die medaille niet en het feit dat zij er waren!

MarathonRdam

42.195 √

By | 2020-11-07T14:36:03+01:00 april 10th, 2017|bijzondere hardloopervaring, Hardlopen|9 Comments

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

9 Reacties

 1. Tamara Kops 10 april 2017 at 11:27 - Reply

  Super knap gedaan meis!! Je mag trots op jezelf zijn.
  En ja, je moet het allemaal even laten bezinken. Het besef komt later 😉

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 10 april 2017 at 12:04 - Reply

   Die roze wolk komt nog wel? Veel werk anders voor alleen medaille LOL. nee ben heel trots, op mijn lichaam vooral!

 2. Diana 10 april 2017 at 11:29 - Reply

  Diepe buiging voor jou meis!! wat een prestatie!! geniet en wees trots! xxxx

 3. Maarten 10 april 2017 at 11:49 - Reply

  Top gedaan Debsie ben trots op je

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 10 april 2017 at 12:05 - Reply

   dank je wel zo wijs dat jullie er stonden!! vanaf dat punt ben ik gaan versnellen en heb ik mijn vriendinnetje achter gelaten, gaf mij een boost 😉

 4. Carina Slingerland 10 april 2017 at 19:04 - Reply

  Zeker knap gedaan. En ook verstandig gelopen! Ik heb het ook zo gedaan. Rustig tempo, bij iedere drankpost goed gedronken. Gelletjes genuttigd en een snelle tijd uit mijn hoofd gezet. Gewoon lekjer die marathon uitlopen en genieten! Nu nagenieten en weer herstellen! Groetjes van Carina

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 11 april 2017 at 11:47 - Reply

   dank je wel voor je reactie! ben zeer tevreden en dankbaar dat ik zo makkelijk heb kunnen lopen. hoe belangrijk is tijd dan he 😉

 5. […] doelen op dit moment, waar train je voor? Morgen loop ik mijn eerste Marathon (raceverslag vind je hier). Daar heb ik via het sportrustenprogramma voor getraind de afgelopen 100 dagen. In juni loop ik […]

Reageer