Mijn doelen voor 2021, een lijstje van 21 stuks!

//Mijn doelen voor 2021, een lijstje van 21 stuks!

Mijn doelen voor 2021, een lijstje van 21 stuks!

Al vind ik dat je op elke dag van het jaar aan nieuwe doelen, wensen en dromen kan werken, vind ik het toch fijn om aan het begin van het jaar een lijstje te maken met doelen die ik voor mijzelf stel.

Wat mijn doelen voor het jaar 2021 zijn? Ik vertel het je hieronder, in willekeurige volgorde:

Persoonlijk:

 • Minder op mijn telefoon.
  Ik gok zomaar dat dit in ieders lijstje staat, wanneer je vraagt naar goede voornemens. Het is gewoon zonde van je tijd en je word minder productief, ook vind ik dat je een slecht signaal aan je kid(s) af geeft.
 • Dagelijks schrijven in mijn Thankfulness-boekje.
  Op 1 januari ben ik begonnen met het schrijven in een dankbaarheids – en positiviteitsdagboekje. Tijdens het schrijven voel je je dankbaar en mocht je een slecht momentje hebben, dan lees je je boekje door en zie je dat je heel veel mooie momenten hebt om dankbaar voor te zijn!
 • Contacten voortzetten als tijdens lockdowns.
  Corona heeft veel ellende met zich meegebracht, maar er is ook wat moois uit voortgekomen. Mijn contacten zijn inniger geworden, zowel met familie als met vriendinnen. Dit wil ik zo voortzetten!
 • Hobby-en!
  In het verlengde van minder op mijn telefoon zitten. Ik vind het heerlijk om te haken, macramé-en, schilderen, puzzelen, Mandala’s kleuren, dat soort dingen en maak er veel te weinig tijd voor.

Gezondheid:

 • Elke dag starten met minstens 1 minuut koud (af-) douchen.
  1 januari 2016 werd mijn interesse gewekt door de Cool Challenge en deze heb ik met succes afgemaakt. Koud afdouchen kent vele voordelen, daarom staat deze na het lezen van het boek Koud Kunstje weer op mijn lijstje.
 • Meer dippen in natuurwater.
  In het verlengde van bovenstaand punt, hoort ook dippen in natuurwater bij, daar wil ik meer een gewoonte van maken.
 • Bewuster eten. Door Corona en het minder rennen zitten er aardig wat kilo’s bij inmiddels en die mogen er van mij wel weer af. Tijd om weer wat liever voor mijn lijf te zijn door gezonder te eten. Meer fruithapjes, shotjes & smoothies, meer vis, meer eiwitten, meer variatie in ontbijt.
 • Langer in stilte mediteren.
  Ik was goed op weg. Ik kon goed in stilte mediteren. De laatste tijd doe ik begeleide meditaties, maar ik ben meer van mening dat je dan niet écht mediteert, maar meer aan een ontspanningsoefening doet.
 • Bewuster ademhalen.
  Een versnelde ademhaling is ongezond, toch heb ik dit al zolang. Tijd dat ik ga kijken wat ik met een bewustere rustige ademhaling kan bereiken.

Reizen:

 • Trip naar de Baltische Staten.
  Niemand weet wat 2021 ons gaat brengen op reisgebied. Nu ben ik gek op reizen door Europa, dus ik hoop in ieder geval dat reizen in Europa wat versoepeld kan gaan worden (verantwoord) om onze reis naar de Baltische Staten te kunnen maken! Fingers crossed!
 • Nachtje alleen weg.
  Dit heb ik nu twee keer eerder gedaan en dat is zeer goed bevallen. Even opladen, tot mezelf komen. Ik kan het iedereen aanraden.
 • Met de kids weg.
  We hebben natuurlijk onze eigen stacaravan in De Betuwe waar wij allemaal heel graag zijn, maar mijn vriend en ik willen de kids ook meenemen naar andere plekken.
  Zoals in 2019 bijvoorbeeld, toen we met een oldschool Volkswagenbus naar De Ardennen gingen. En als we niet naar het buitenland kunnen, bijvoorbeeld een Waddeneiland bezoeken.

Sport en beweging:

 • Halve Marathon(s) lopen.
  Sinds de Jungfrau Marathon september 2019 heb ik geen echt lange afstand meer gelopen. Hoogste tijd! Mijn eerste 21 kilometer staat gepland voor eind januari, eind april wil ik de Hoekse Vuurtorenloop lopen en ergens dit jaar nog een trail-Halve Marathon.
 • Mijn wandelmomenten er in houden.
  Ik heb nog nooit zoveel gewandeld als in 2020 en dit wil ik er in houden. Voor, tijdens en na het werken een rondje lopen, met Mark lange wandelingen maken, ik vind het heerlijk!
 • Meer mijn homegym in.
  Tijdens de eerste Corona-golf heb ik een thuisfitness gebouwd. Ik heb weken dat ik er twee keer per week te vinden ben en weken dat ik er helemaal niet te vinden ben. Daar moet verandering in komen. Doel is twee keer in de week.
 • Wakeboarden en wakeskaten.
  Ik heb vorig jaar welgeteld één keer op mijn wakeboard gestaan! Schaamteloos. Dit jaar stof ik mijn planken af en zullen we veel op het water te vinden zijn!

Zakelijk / zelfontplooing:

Doelen op persoonlijk en zakelijk vlak werkt motiverend.

 • Een cursus/opleiding doen.
  Ik wil mijzelf ontplooien en ben toe aan het volgen van een cursus of opleiding. Ik ben op dit moment druk bezig uit te vinden waar mijn hart ligt en dit gaat bepalen welke cursus het uiteindelijk gaat worden.
 • Beter leren plannen / structuur houden.Tijdens de eerste en tweede lockdown had ik nogal wat moeite om aan structuur en een planning te houden wat niet goed voelde, daarom gaat daar verandering in komen!
 • Meer content op mijn blog.
  Merk dat ik het afgelopen jaar minder tijd aan mijn blog besteed heb en dat mis ik wel. De content zal niet meer gefocust op alleen hardlopen zijn, maar meer op het outdoor-leven en reizen.
 • Meer boeken lezen.Voor kerst heb ik een E-reader gekregen. Deze heb ik nog geen twee weken en ik heb al twee boeken uit. Ik ben helemaal om, ik ben E-reader fan. Daarom is één van mijn doelen, meer boeken te lezen.
 • Meer verdiepen in het beleggen.
  Vorig jaar heb ik een voorzichtig bedrag gestort en heb ik eindelijk een begin gemaakt met beleggen. Iets wat ik al vijftien jaar voor mij uitschuif, zonde!

Wat zijn jouw persoonlijke doelen voor dit nieuwe jaar?

By | 2021-01-06T18:38:42+01:00 januari 6th, 2021|Personal|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer