Nachtje Sneek, Friesland

///Nachtje Sneek, Friesland

Nachtje Sneek, Friesland

Wat ik het allerliefste doe is een plek bezoeken waar ik nog niet eerder geweest ben en waar ik zowel de natuur als een stukje cultuur kan beleven. Een combinatie stedentrip en natuurwandeling zeg maar. Dit deed ik laatst in Friesland, regio Sneek.

Dat Nederland veel mooie plekken heeft, hoef ik niemand te vertellen. Je hoeft niet altijd naar het buitenland, zeker niet met mooi weer. En ondanks dat ons landje is klein is, zijn er toch een aantal provincies die je niet zo vaak bezoekt. De’s te leuker is het om zo af en toe een uitstapje te maken naar zo een ‘vergeten plekje’.
Zo reisde ik af naar Friesland, regio Sneek. Ik was hier wel al een aantal keer geweest rond mijn 18e jaar, maar sindsdien ook niet meer. Enkel alleen er doorheen om bij de Waddeneilanden te komen.

Waterskibaan Sneek

Toen ik hoorde dat het Nederlands Kampioenschap Wakeboarden bij de Waterskibaan in Sneek werd gehouden én het dat weekend super mooi weer werd, vond ik het wel leuk om er te gaan kijken. Er deden een aantal bekenden van ons mee.
Ik besloot direct een leuke verblijfsplek te boeken om er ook een nachtje te blijven. Zo konden we ook wat meer van de omgeving zien.

Trekkershut ‘De Kyp’

Voorwaarde was wel dat het een goedkoop plekje was. Ik wilde niet meer dan € 50,- uitgeven aan de overnachting.
Dit had twee redenen: omdat ik dit jaar al veel was weggeweest (luxe probleem, ik weet het) en de huidige benzineprijzen. Ritje Sneek op en neer is toch zo’n 320 kilometer.

Met dit in het achterhoofd kwam ik via Airbnb op het trekkershutje De Kyp in IJlst tegen. Een klein groen dorpje direct tegen Sneek aan.
Het huisje zelf ligt ook in een geweldig mooie groene tuin. Ik zag mijzelf daar al helemaal zitten.

Op mijn Instagram DebsSteps vind je een Reels met bewegende beelden van deze geweldige plek!

Sneek centrum

Nadat we in hebben gecheckt in het huisje gaan we in Sneek kijken. Sneek ligt op nog geen tien minuten rijden van De Kyp. Ideaal.
Bij het aankomen in het centrum komen we erachter dat het Open Monumenten-dag is en je dus overal zomaar binnen kunt lopen.

Wij kijken in het Stadhuis, wat stamt uit het jaar 1478. En in de prachtige ‘De Sneker Waterpoort’ wat uit het jaar 1492 komt. Erg leuk om wat meer van de historie van Sneek te weten te komen.

Uiteraard drink in nog een lokaal biertje op een terras en doen we een korte shopsessie.

De volgende dag start ik met een 5 kilometer ochtend hardloopsessie door de mooie omgeving van IJlst. Door de mooie polder en langs de Houtzaagmolen De Rat.

Daarna kijken wij heerlijk in het zonnetje bij het NK Wakeboarden. Vriendje van ons werd eerste in zijn categorie, super tof om te zien. We kletsen wat na en rijden terug naar huis. Was een kort, maar heel gezellig tripje!

Oant sjen!
Ben jij wel eens in Sneek geweest?

By | 2022-11-12T16:57:14+01:00 november 12th, 2022|nederland, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer