Nog 1 week tot de 100 kilometer Dutch Mountain Trail!

/, Hardlopen, Hiken, Outdoor/Nog 1 week tot de 100 kilometer Dutch Mountain Trail!

Nog 1 week tot de 100 kilometer Dutch Mountain Trail!

We kunnen al een tijd niet reizen en we kunnen al een tijd niet aan hardloopraces meedoen.
Twee grote passies van mij, die ik al een lange tijd moet missen.
Daar vond ik een leuk alternatief voor: De Dutch Mountain Trail in vier etappes lopen.

De seven Summits

De Dutch Mountain Trail is een lange wandeling van 100,7 kilometer van Kerkrade tot Maastricht.
Limburg kennende, heeft deze tocht ook veel heuvels, vandaar ook de naam ‘ Dutch mountain trail’. Nederland kent geen bergen, maar onderschat de heuvels in Zuid Limburg niet! Deze wandeling telt er zeven, de seven summits.
Het is door het aantal steile hoogtemeters dan ook de zwaarste wandeling van Nederland.

De heuvels zijn niet het enige wat mij aantrok aan deze uitdaging, je waant je namelijk in het buitenland door de prachtige vergezichten over de velden, kabbelende beekjes, rotswanden en mooie dorpjes met oude kerken.

Ik ben lid van de Facebook-groep ‘Dutch Mountain Trail en de Seven Summits‘ en ik zie de prachtigste foto’s voorbij komen. Dat deze wandeling erg in trek is, is ook te zien aan het aantal volgers van deze Facebookpagina. Toen ik lid werd in maart dit jaar, telde de pagina 1000 volgers, tien dagen later 2000 volgers en nu (2,5 maand later) zit de pagina op 5000 volgers! Dat zegt ook wel genoeg.

Training

Al zeker twaalf weken ben ik aan het trainen voor deze 100 kilometer tocht. Begeleid word ik door Pierre van The RUNCLUB. Een op maat gemaakt schema van dus twaalf weken waarin hij mij klaar heeft gestoomt voor mijn uitdaging volgende week!

Zoals ik met al mijn Marathon-trainingen heb gehad, heb ik alle weersomstandigheden getrotseerd (dat is niet waar, ik heb nu niet in de winter gelopen, bedenk ik mij net). Regen, wind (dit jaar had héél veel regen en wind) tot aan de laatste weken met 27 graden. Maar ach, ik heb twee Marathons gefinished tegen de dertig graden, dus dit kan ik ook wel aan.

Mijn trainingen bestonden uit intervals, heuveltraining en koppeltrainingen van wandelen en rennen. Over dat laatste heb ik gemengde gevoelens. Over intervals trouwens ook, maar daar heeft iedere hardloper die ik ken een haat-liefde verhouding mee.
Ik vond de combinatie wandelen en rennen sommige dagen prettig, ik had niet elke dag zin om veel te rennen en ik ben wandelen in de Corona-tijd echt gaan waarderen, maar wat ben je lang weg als je een training hebt van 4 kilometer wandelen, 15 kilometer rennen en weer 4 kilometer rennen.
Dan kun je beter aan één stuk door rennen.

Uitvoering

De bedoeling is namelijk om de tocht in vier etappes te lopen en deze in te delen in wandelen, rennen en wandelen. We zullen ongeveer 25-28 kilometer per dag lopen.

Mijn beste vriendin gaat mee. We lopen met een rugzakje op, met de hoognodige spullen en slapen drie nachten in verschillende hotels.
We gaan echt op trektocht van Kerkrade naar Maastricht.

De eerste dag lopen we zo’n 28 kilometer van Eygelshoven (Kerkrade) naar Vaals. Daar slapen we dan ook.
De tweede dag lopen we zo’n 23 kilometer van Vaals naar Gulpen, waar wij ’s avonds ook verblijven.
De derde dag lopen we zo’n 26 kilometer van Gulpen naar Mheer, waar Mark én onze vriendin Marlyn dan aansluiten.
En dan de vierde dag sluiten we af met 23,5 kilometer van Mheer naar Maastricht, waar Mark en ik dacht ook Marlyn ons een stuk tegemoet komen lopen naar Maastricht.
Biertje op het Vrijthof met zijn allen en lekker naar huis!

Route tip

De route is te downloaden in zijn geheel of in etappes via routeyou.com. Ook het speciale boekje wat door Dutch Mountain Film Festival is uitgegeven, mag niet ontbreken, hier staat niet alleen de hele route in beschreven, maar ook direct leuke weetjes over de omgeving en route.
De route is gedeeltelijk aangegeven door wit-blauwe vlaggetjes heb ik mij laten vertellen, maar het is het beste te doen met GPS en het boekje.

Wat nemen wij mee?

Wij lopen met rugzakje op de rug met al onze spullen in voor de komende dagen.
Ontbijt hebben wij in de hotels en vanuit daar nemen wij ook onze lunch mee.
Ik heb een waterzak van 3 liter aangeschaft, zodat ik genoeg te drinken heb onderweg.
Ook heb ik mijn lievelingsgels van Torq bij mij, ontbijtkoeken en eierkoeken.

Qua loopkleding neem ik een setje kort en een setje lang mee (het is wisselvallig weer, wel droog en goede temperaturen, maar heb liever van beide wat bij mij). Ben gewoon van plan het in het hotel te wassen, dan het ’s morgens wel weer droog.
En dan voor ’s avonds ook wat casual kleding, wat makkelijk mee te nemen is, voor als we nog een stadje in duiken of iets dergelijks.
Ben al helemaal druk met passen en meten, ik wil niet met een té zware tas op lopen.

Ik heb er helemaal zin in!

Voor meer informatie, check de website van Dutch Mountain Film Festival.
Hier kun je ook het boekje aanvragen.

By | 2021-06-22T20:47:51+02:00 juni 22nd, 2021|bijzondere hardloopervaring, Hardlopen, Hiken, Outdoor|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. Berry 24 juni 2021 at 13:48 - Reply

    Kind, je bent gewoon super. Heel veel succes en ook plezier. Dikke kus!! Ma en Pa

Reageer