Paragliden Interlaken, Zwitserland

/, Outdoor, Travel, zwitserland/Paragliden Interlaken, Zwitserland

Paragliden Interlaken, Zwitserland

Wanneer je in Interlaken bent zullen de rondvliegende paragliders je direct opvallen.
En of je het nu wilt of niet, je word er door aangestoken.
Want zelfs ik met mijn ontzettende hoogtevrees ben wezen paragliden.

Er is midden in het centrum van Interlaken een groot grasveld waar de paragliders regelmatig op landen. Toen ik in 2017 op datzelfde grasveld met een vriendin aan het chillen was en de paragliders ons om de oren vlogen beloofde ik hardop: als ik hier ooit terug kom dan wil ik ook de uitdaging aangaan.
Net zoals mijn belofte daar terug te komen om de Jungfrau Marathon te lopen, kwam ik deze 2 jaar later na.

Interlaken, the place to be (free).

Interlaken staat bekend om zijn populariteit rondom outdoor activiteiten. Er zijn veel verschillende aanbieders in deze regio op het gebied van paragliden.
Thuis, nog veilig aan de grond, deed ik van te voren wat research. De website van Paragliding Interlaken sprak mij het meeste aan.
Na een aantal keren contact te hebben gehad, ging ik dit echt doen, werd de afspraak gemaakt.

No return.

De pick up bij je accommodatie zit bij de boeking in.
Je wordt met een bus bij je accommodatie opgehaald en omhoog gereden naar Beatenberg, wat een ritje van twintig minuten inhoud. In dat ritje word het veiligheidspraatje gehouden. Met veel humor om de grootste nervositeit van de deelnemers weg te nemen.
Ik ben (samen met een Japans meisje) duidelijk de nerveuste van het gezelschap. Gelukkig zit er een lief vrolijk Indiaas vrouwtje uit Amerika in de bus die mij een knuffel geeft en toespreekt ‘don’t think about it to much, just enjoy it!’
Je krijgt de mogelijkheid om een instructeur te kiezen waar je je het beste bij voelt. Ik kies Stef. Die zit er chill en ervaren uit.

Don’t think about it to much, just enjoy it!’

Eenmaal boven op een groot grasveld leggen de instructeurs hun ‘gear’ klaar en mag ook ik het harnas aan. Bij mij ging hier echt een knop om: niet meer nadenken en gewoon doen.
Het is dan de bedoeling dat je mee rent met de instructeur totdat je de grond niet meer voelt en dan vlieg je. Dan vlieg je!
Dan ben je aan het paragliden!

Ready to fly. Ready to go paragliden.

Ik heb de instructeur gevraagd veel tegen mij te blijven praten, zodat ik kalm blijf. En eerlijk is eerlijk: de eerste drie minuten heb ik mijn ogen dicht.
Steeds wat vaker durf ik mijn ogen te openen en besef ik mij dat het echt te mooi is om niet te kijken.

De aparte kleur van de wateren in Interlaken doet je wel kijken, de bergen, een deel van de route van de Marathon die ik de dag erop ging afleggen en delen van het centrum wat ik herkende.

Toen ik de paragliders voor mij zag vliegen, gaf mij dat een bepaalde rust. Dat zag er zo chill uit. Ik besloot vanaf nu te blijven kijken.
Wel begonnen mijn vingers pijn te doen van het krampachtig vasthouden aan de gear, haha.

Je mag er voor kiezen of de instructeur wat trucjes uithaalt, maar ik wil gewoon direct naar beneden.
Na zo’n kwartier landen we perfect op het grasveld.

Ik kan niet geloven dat ik het gedaan heb!

Interlaken paragliden

Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb!

Bewijs van het paragliden.

Na deze geweldige ervaring wil je natuurlijk een blijvende herinnering en bewijs. Je kunt foto – en filmmateriaal kopen welke je van te voren op een een iPad van de instructeur kan bekijken. Binnen een minuut zetten ze dit heel makkelijk over op je telefoon.

Ik weet nog dat ik tegen de instructeur zei dat ik blij was dat ik het gedaan heb, maar nooit meer wil doen, haha! Kijken hoe ik er over denk, mocht weer is de kans zich voordoen.
Ik heb mensen horen zeggen dat je nu meer van je hoogtevrees af bent.

Als je geen last hebt van hoogtevrees of je wilt het toch een keer proberen kan ik het je alleen maar aanraden. Het was een geweldige ervaring en Interlaken is echt een mooie plek om te paragliden.

Dit artikel is in samenwerking met Paragliding Interlaken, inclusief foto en filmmateriaal.

By | 2020-11-07T14:10:44+01:00 september 20th, 2019|activiteiten, Outdoor, Travel, zwitserland|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer