TIPS voor een prima dagje vermaak in Den Bosch

///TIPS voor een prima dagje vermaak in Den Bosch

TIPS voor een prima dagje vermaak in Den Bosch

Al een aantal jaren geleden verloor ik mijn hartje aan bourgondisch en gastvrij Den Bosch. Een mooie stad met veel cultuur, wat in leven word gehouden door zijn musea, stadswandelingen en rondvaarten.
Maar ook om te shoppen of een terrasje te pakken is deze stad een prima keuze!


Vaart over de Binnendieze

Als je net zo gek op Den Bosch bent als ik, of je wilt gewoon meer weten over de historie van de stad, kun je een vaart over de Binnendieze maken.
Een ontzettend populaire vaartocht.
‘De Binnendieze’ is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle wateren binnen de muren van de stad.
Je vaart deels over open water en deels onder gebouwen door. Wat een leuke afwisseling geeft. Ik heb mijn ogen uitgekeken. De gids verteld allemaal leuke weetjes over het ontstaan van Den Bosch en wat er allemaal op deze wateren heeft plaatsgevonden.

Via Bezoek Den Bosch kun je tickets komen voor deze (en meer) rondvaart(en).

Een dagje shoppen in Den Bosch

Wat ik leuk vind aan Den Bosch zijn de verschillende boetiekjes die de stad kent. Zelf duik ik liever dit soort winkeltjes in, dan de grote(re) winkels die je hier ook volop kunt vinden.


(Bourgondisch) Eten!

Den Bosch zit vol heerlijke restaurants. Ik vind het heel gezellig om in de Korte Putstraat te eten. Terrasje aan terrasje, waar de mensen gezellig langs slenteren. Het doet mij een beetje denken aan klein Valkenburg.
Mijn favoriete restaurant (tot nu toe) is 7evendenhemel, waar ik graag geniet van een snoekbaars.

Bossche Bol

Natuurlijk kun je Den Bosch niet verlaten zonder het eten van een echte Bossche Bol, van Jan de Groot. Ook wel Chocoladebol of sjeklade genoemd.
Wat ook leuk (en lekker!) is om te doen: ze zelf maken! Je kunt een workshop Bossche Bollen doen. Ik deed dit in 2016 en kun je vertellen dat dit erg leuk is om op een regenachtige dag te doen! Want natuurlijk krijg je je eigen Bossche Bol mee (alsof hij de deur bereikt, haha!)

De natuur in

Vind je het leuk om een dagje stad af te wisselen met een wandeling door de natuur? Dat kan heel goed bij De Moerputten een mooi stuk natuur twaalf minuten rijden van het centrum van Den Bosch.
Er loopt een vijf kilometer route en heb je nu al genoeg gewandeld in de stad, dan loopt er ook een route van anderhalve kilometer.

Ben je ook zo gek op Den Bosch?

By | 2020-11-16T16:43:45+01:00 november 16th, 2020|nederland, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer