LIFE: Recap 2016

/, Personal/LIFE: Recap 2016

LIFE: Recap 2016

December. Tijd om je doelen voor het nieuwe jaar om te zetten in plannen & terug te kijken op het afgelopen jaar.
2016. Je was mij er eentje.

Zakelijk niks te klagen, mijn onderneming blijft groeien. Deze maand vier ik alweer mijn derde verjaardag. Trainingen lopen lekker door en mijn blog krijgt steeds meer vorm, inhoud en publiciteit. Iets waar ik heel trots op ben en waar ik heel hard voor gewerkt heb.
Al mag het soms op social media lijken alsof het allemaal maar aan komt waaien.
Guess again.
Het is wel degelijk hard werken.
Maar daar zal ik ooit is een uitgebreid apart blog aan wijden.

Hardlopen was ook dit jaar weer de rode draad door mijn leven. Gezegend ben ik, dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.
Als kroontje op mijn werk, mijn eigen hardloopevent, de FitFunRUN in augustus wat een groot succes was.

goed5

Ik liep dit jaar mijn eerste 25km! Zomaar, op een zondagmorgen. Ook liep ik 4 Halve Marathons-races, wat een totaal maakt van 7. Een HM, welke ik 2 jaar geleden nog dacht nooit te kunnen.
Ik liep zelfs een PR op de HM een week na het overlijden van mijn lieve omaatje, in de hitte, waar ik een hekel aan heb. Een PR van 2 minuten (2.03), van mijn prachtige HM in Stockholm af (2.05).

Ik geloof ook, dat mijn omaatje erbij was. Mij de finish over getrokken heeft. Zij overleed 4 juni op een leeftijd van 93 jaar. Het zat eraan te komen, tuurlijk, maar wat was het emotioneel om haar te zien lijden die laatste dagen. Ik mis haar.

Het klinkt misschien gek, maar het voelde ook als een opluchting, dat zij nu geen pijn meer had en wij nu met een ‘gerust hart’ op vakantie konden naar Noorwegen. 2 Weken reizen door dit prachtige land heeft mij veel goeds gedaan. Ik heb mijn ogen de kost gegeven en mijn hart kunnen ophalen. Ik keek hier al 3 jaar naar uit. Noorwegen heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Als je ooit de kans krijgt…doen hoor!

geluk

Van reizen word ik gelukkig. Ik heb die prikkels nodig. Een paar keer per jaar een Europese stad bezoeken waar ik nog niet eerder geweest ben, heeft zo’n positieve invloed op mij. Ik zou serieus depressief worden zonder deze reisjes.

Het leuke van hardlopen is, dat je het goed kunt combineren met leuke reisjes. Zo rende ik natuurlijk in Noorwegen, liep ik de HM in Berlijn met goede vrienden. Kreeg ik het voor elkaar voor mijn blog de Vuurtorenloop in Vlieland te lopen en de HM in Brussel, allebei samen met dezelfde vriendin. Mochten Paul en ik een weekend naar Nijmegen komen voor de Marikenloop (onderschat de beauty van Nijmegen niet!).
Ook maakte ik dit jaar een roadtrip met Paul naar Luxemburg en Duitsland en reisden we af naar Duitsland voor een weekendje met onze beste vrienden. Natuurlijk pak ik voor dat soort trips ook als eerste mijn hardloopschoenen in.

Ja, van reizen word ik gelukkig. Het verbreed m’n horizon. Niet dat ik thuis geen rust heb. Integendeel. Dit jaar heb ik juist heel veel tijd (alleen) thuis doorgebracht. Nagedacht. Letterlijk uitgerust. Alles wat er dit jaar gebeurd is op mij in laten werken. Voelen welke kant ik op wilde. Ik heb daar heel veel aan gehad. Quality-time met mijzelf. Welke ik anders aan zaken & mensen had besteed, waar ik uiteindelijk helemaal niet gelukkig van werd. Zonde toch?

Zo is het maar weer bevestigd dat ik op mijn eigen gevoel moet vertrouwen. Mijn eigen pad te volgen. Meer tijd alleen door te brengen en mij te omgeven met positieve mensen & vibes.
Ik ga mijn eigen ontplooiing en creativiteit niet meer in de weg staan door te leven naar de maatstaven van anderen. Mij ‘schamen’ omdat ik verder ben gegroeid. Ik kijk vooruit.

Ik ga eerlijk met jullie zijn, ik ben in een aantal relaties teleurgesteld geweest dit jaar. En daar kunnen de mensen in kwestie niet eens zelf altijd wat aan doen! Het is deels mijn eigen verwachtingspatroon, die is veranderd. Ik ben veranderd. De wereld om mij heen veranderd. Maar vasthouden aan iets, wat niet meer werkt, is killing.
Er zijn daardoor oude & nieuwe vriendschappen hechter geworden. Die passen bij de nieuwe ik.

Veel energie kreeg ik uit alle leuke events waar ik kwam en waar ik allemaal lieve sportieve mensen ontmoette. Waar weer nieuwe contacten en ideeën uit voortvloeien.

new

En om het jaar knallend af te sluiten, heb ik besloten om te gaan verhuizen. Al heel lang een wens van mij. En nu de huizenmarkt zo gunstig is, dook er ook nog is een leuk huis voor mij op. Dus hebben Paul, Micha en ik er maar voor te gaan, deze nieuwe uitdaging!
Ik zal liegen als ik zeg dat het een makkelijke tijd is, want het is heel spannend. Er moet heel veel geregeld worden. En we proberen alles zo goed mogelijk te doen dat alles zo loopt, zodat Micha er zich prettig bij voelt. Ons dappere mannetje. Wat zijn wij gegroeid met zijn 3tjes dit jaar.

Ik liep al (of eigenlijk liep ik juist niet, haha) een tijdje met een opborrelde blessure in mijn kuit waar de spanningen van nu niet echt een positieve bijdrage aan leveren.
Juist nu, nu ik alle spanningen er even lekker uit zou willen rennen.

Komt allemaal wel weer goed. Ik moet er even doorheen.

Einde van het jaar staat er nog een leuk tripje op het programma, waar ik erg naar uit kijk en dan ben ik klaar voor het nieuwe jaar.
Begin volgend jaar volgt er een blog met mijn vooruitzichten, be prepared, dat zijn er een hele hoop ♥.

2016 = done, exit and over.

Vertel, hoe was jouw jaar?!

Debbie

ps Om jullie te bedanken dat jullie mij zo gesteund hebben dit jaar, heb ik strakjes een leuke give-away voor jullie, houd deze site en mijn social media in de gaten!

pps Heb jij je al opgegeven voor de Runatics New Years bootcamp welke ik organiseer met Tamara van Healthyrunning.nl! Om maar meteen het nieuwe jaar goed te beginnen!

 

 

 

 

 

By | 2017-12-20T23:31:46+01:00 december 8th, 2016|Life, Personal|2 Comments

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

 1. ineke 9 december 2016 at 08:50 - Reply

  heey ik mis een zeer belangrijk detai……………………..JE EIGEN RUN wel een foto maar je haalt het niet aan in je verhaal , jammer je was er zo trots op.
  maar verhuizen?? waarheen
  maar goed wens je vast fijne feestdagen en een knallend 2017 dat de blessures maar snel de deur kunnen verlaten

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 9 december 2016 at 09:19 - Reply

   Jawel, heb je niet goed gezien dan meis! (net boven de foto, ik met de pet) Tuurlijk zet ik die erin!
   Nou heb je inmiddels gesproken over het verhuizen, lief dat je zo geschokt was haha

Reageer