Recap 2019

/, Personal/Recap 2019

Recap 2019

Het einde van het jaar nadert en dat is een mooi moment om terug te kijken. In deze blog kijk ik graag met jullie terug op 2019.

Het is een jaar waarin ik veel stappen gemaakt heb. Niet alleen op de hardloopschoenen, maar ook privé.
Ik mocht weer veel mooie reizen maken en rende in totaal negen races, waarvan drie in het buitenland. Waar er natuurlijk één in uitblinkte:

De Jungfrau Marathon

Eigenlijk stond het hele jaar in het teken van het rennen van de Jungfrau Marathon in Zwitserland, een 42,195 kilometer tellende Marathon met 1829 hoogtemeters.
Van februari tot en met augustus was ik training. En sinds september ben ik zeker drie maanden aan het ‘herstellen’ geweest. Mijn hardloopmotivatie was even weg, maar die is langzaam weer terug gekomen!

Als ik terug kijk naar alles ben ik heel erg trots op mijzelf. De trainingen die mij goed afgingen en ook de Marathon die ik super goed gelopen heb!
Soms heb ik de foto’s en de verhalen van mijn vriend nodig om te realiseren wat ik gedaan heb.

Het is allemaal uiteindelijk zo snel gegaan.
En dat het niet altijd even makkelijk was…en waarom ik op sommige moment niet zoveel online was, kom ik nu op.

Flieft

Ik ben nu al ruim een jaar hartstikke verliefd. En verliefd zijn is leuk, maar kost stiekem ook best veel energie, haha!
Een nieuwe relatie in dit stadium in je leven (jeetje wat klinkt dat oud), betekend ook veel nieuwe inzichten in jezelf en het doorbreken van oude patronen.
Ook kreeg ik bij deze leuke vent er twee hele leuke kids bij!
Zo ging ik van een team van twee, naar een team van vijf! Met allemaal nieuwe ontmoetingen, regels en nieuwe familie(s).

Je kunt je voorstellen dat dit in combinatie met de Marathon trainingen nogal een intensieve (maar hele mooie!) periode is geweest.

Reizen

Gelukkig gunde ik mijzelf ook wat ontspanning en avontuur dit jaar en heb ik weer mooie trips naar het buitenland mogen beleven. Klik op de linkjes, wil je een uitgebreider verslag lezen.

Zo startte ik het jaar knallend op 1 januari in Antwerpen.
Reisde ik in februari twee keer naar Winterberg voor een korte snowboardvakantie, traditiegetrouw één met Micha, mijn zoon en één met Mark, mijn vriend.

Rende ik samen in maart met hem in de Belgische Ardennen de Spa Francorchamps run. En stapten we diezelfde maand in het vliegtuig voor een trip naar Kopenhagen, Denemarken en vandaar uit een kort bezoek aan Mälmo, Zweden.

Werden wij in april verliefd op Polen, waar wij een week doorheen reisden. Van het Tatragebergte, naar Krakau, naar Auschwitz, naar Wroclaw.

Als officieel ambassadeur van de Halve Marathon van Luxemburg, werd ik uitgenodigd voor een weekend in juni om de race te rennen en de stad te verkennen.

In augustus gingen wij op pad met de hele bups van vijf. Met een oldschool Volkswagen bus een weekend naar de Belgische Ardennen. Wat was dat gaaf!!!

En natuurlijk de Jungfrau Marathon, Zwitserland in september. Waar ik mijn grenzen opzocht met niet alleen mijn allereerste berg Marathon te rennen, maar ook ging paragliden met mijn hoogtevrees! Een weekend welke ik nooit meer vergeet!

Me-time

En daarna werd het even wat stiller op social media en op mijn blog, haha! Maar mijn lichaam gaf duidelijk aan dat ik rust moest pakken.
Ook lag de focus op de start van Micha op de middelbare school. Er komt veel op hem (en mij) af in deze periode, dus rust en regelmaat is dan key!

Maar ik ben rustig weer omhoog aan het krabbelen en heb weer balans kunnen vinden!
Ik loop nu vijftien kilometer hard in de week, wandel regelmatig met Mark door mooie (bos-)gebieden en geniet van het buiten zijn en de natuur.
Ook heb ik een ochtendroutine mij eigen gemaakt, door te mediteren, yoga / rek – en strekoefeningen en dingen op te schrijven. Denk aan doelen, zaken die juist goed gaan en waar nog aan gesleuteld mag worden. Ik zal hier in een ander artikel wat uitgebreider op in gaan. Ik denk namelijk dat ik wat bruikbare tips kan delen!

En terwijl ik met trots terug kijk op 2019, kijk ik uit naar 2020!
Mijn nieuwe doelen en geplande reisjes komen snel online! Kan niet wachten om deze met jullie te delen!

Geniet van de feestdagen en tot gauw!!

By | 2020-11-07T14:10:04+01:00 december 30th, 2019|Life, Personal|2 Comments

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Inge 31 december 2019 at 12:11 - Reply

    Een mooi én leerrijk jaar. Ik wens jou alvast een prachtig en zalig sportief 2020! XXX

Reageer