Recap juli 2019 – nog 1 maand tot de Jungfrau Marathon

/, Trainingsverslag/Recap juli 2019 – nog 1 maand tot de Jungfrau Marathon

Recap juli 2019 – nog 1 maand tot de Jungfrau Marathon

Op moment van schrijven nog vijfendertig dagen tot de Jungfrau Marathon in Zwitserland, mijn eerste berg-marathon. Vijfendertig dagen! Dat is nog maar 5 weken! Het komt nu wel heel erg dichtbij.
Elke maand blik ik even terug op mijn trainingen, hoe deze gaan, zo ook over de maand juli.

Gelopen kilometers juli: 93,57 kilometer.

Ondanks dat het deze maand soms wat tegen zat, heb ik mijn trainingen goed kunnen doen. Als ik kon lopen, deed ik netjes mijn drie trainingen in de week. ’s Morgens heel vroeg, door de regen, ook met 35 graden en ook als het even tegen zat.

Mocht je nog tips nodig hebben om ’s morgens vroeg te gaan lopen, deze vind je hier.

Als ik kon lopen.

‘Als ik kon lopen’ inderdaad. Ik heb deze maand namelijk wat minder kilometers kunnen maken. Dat hebben de opletters goed gezien bij het aantal gelopen kilometers van deze maand.
Door een wond op mijn voet heb ik een hele week niet kunnen hardlopen.
Als je mij volgt op Instagram, heb je dit verhaal al kunnen volgen.
Wat er precies gebeurde?
Op een mooie zomerse avond was ik bij mijn vakantiehuisje aan de waterskibaan fijn mijn ding aan het doen. Leerde zelfs wat nieuwe toffe trucjes. En bij het onschuldige terugzwemmen (!) haalde ik mijn voet open aan een rand van het dek waar allemaal messcherpe mosselen aanzaten.
Er zaten twee diepe sneeën bij, welke echt netjes moesten genezen om geen infectie uit te lokken. Dus dat betekende een week lang geen hardloopschoenen aan en een week lang niet meer aan de waterskibaan hangen. Baalde hier natuurlijk ontzettend van. Maar geen nood volgens mijn trainster, de voet laten helen was belangrijker.

Mijn voet laten helen was nu het belangrijkste.

Heb net nog van haar gehoord dat ze tevreden is hoe mijn trainingen gaan. Daar ben ik heel erg blij mee, dat geeft vertrouwen in mijzelf en in mijn uitdaging: de Jungfrau Marathon.

Inmiddels ben ik weer helemaal up and running en gaat het goed. Ik had over het algemeen de trainingen zelfs wat zwaarder verwacht.
Maar wie weet wat er nog gaat komen?

Trainingen die er voor mij uitsprongen deze maand:

VROEGE OCHTENDRUN

Een hele vroege ochtendrun met vriendlief bij het vakantiehuisje. Om 5.40u liepen wij buiten en genoten van de stilte, de ochtendmist en de prachtige beesten onderweg. We hebben zelfs 5 herten gespot!

TRAILRUN

Een ontzettend mooie trailrun van 17 kilometer door Soesterberg, weer met de boyfriend. Zijn meeste kilometers ooit gemaakt.
Een afwisselende route met veel bospaden, klimmetjes, zand en over de militaire vliegbasis.

TRAPTRAINING

In Hoek van Holland deed ik een training op een trap met vierennegentig treden, welke ik tien keer op en neer deed.
Bij mijn vakantiehuisje vond ik een trap van tweeënveertig treden welke ik om de kilometer vijf keer op en af ging en dat vijf keer. In totaal dus vijfentwintig keer.

Ik begin het een soort van lekker te vinden die traptrainingen.

trap Hoek van Holland
Trap Hoek van Holland. (oudere) Foto van mijzelf.

Verder doe ik mijn intervals elke week en een paar keer per maand hellingtrainingen op de loopband in de sportschool. Dankzij Fit2Go Woerden wordt dit mogelijk gemaakt.

Komende maand komen er wat serieuzere lange lopen aan, zoals een Halve Marathon en een vierentwintig kilometer.
Wat daarna komt ben ik wel heel er benieuwd naar!

Blijf je mij volgen richting de Jungfrau Marathon?

Sinds kort plaats ik ook artikelen op de grootste outdoor inspiratie website in Nederland en België: Mountainreporters.com. Go have a look!

By | 2019-08-03T13:51:29+02:00 augustus 3rd, 2019|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer