REVIEW: Garmin Forerunner 645 music

/, Hardlopen, Review/REVIEW: Garmin Forerunner 645 music

REVIEW: Garmin Forerunner 645 music

Een product kun je pas goed beoordelen, wanneer je deze voor een langere tijd regelmatig gebruikt.
De Garmin Forerunner 645 Music zit inmiddels ruim anderhalf jaar om mijn pols en hebben drie Marathons én bijhorende trainingen geklokt. Tijd voor een oprecht review.

Vlak voor de Marathon van Antwerpen (april 2018) ontving ik de Garmin Forerunner 645 Music.
Ik heb er die Marathon mee gelopen en inmiddels de Marathon van Frankfurt (oktober 2018) en de Jungfrau Marathon (september 2019) ook.
Leuk, die registratie van die magische 42,195 kilometers op je sporthorloge, maar nog het belangrijkste is het gemak in gebruik tijdens je trainingen natuurlijk!

The looks

First things first: het uiterlijk. Niet geheel onbelangrijk. Want zeg nou zelf, je gaat niet dagelijks met een horloge lopen welke je niet mooi vind.
Ik heb een smalle pols en de Forerunner 645 past er prima omheen.
Het horloge welke ik draag is helemaal zwart met een zilveren rand om de wijzerplaat heen. Ik draag hem niet alleen met sporten, maar de hele dag door. Hij past prima overal bij. Je kunt de wijzerplaat dan ook veranderen naar je eigen stijl, een analoge klok of digitale tijdsaanduiding.

Wat kan het allemaal

Online kun je natuurlijk alle specificaties vinden, deze ga ik dan ook niet allemaal met jullie delen. Wel maak ik een opsommingslijstje van de opties welke ik het fijnste vind.

Mijn favoriete opties:

– Om te beginnen registreert het horloge je hartslag, stappen en slaappatroon.

– Deze gegevens kun je synchroniseren met de Garmin Connect App. Waardoor je al deze gegevens in één oogopslag kunt vinden en terugkijken. Ik houd ervan.

– In deze app kun je gemakkelijk je trainingen zetten, welke je weer naar je horloge kunt synchroniseren. Door één druk op de knop, start jij je workout van de dag super gemakkelijk. Het horloge ‘zegt’ je eigenlijk wat je moet doen. Warming up, zones, intervals, cooling down. Alles door middel van een trilling en/of piepje aan je pols. Makkelijker kan het toch niet!

– Een leuk extraatje is dat je via deze app ook gevolgd kunt worden door je trainer, zodat die kunt zien of je je wel netjes aan je schema en/of zones houd. Super handig. En ook kun je je beste vriendjes die Garmin dragen zelf volgen.

– De hardloopfuncties zijn super uitgebreid op dit horloge (dat mag je ook wel van Garmin verwachten natuurlijk). Je VO2max, trainingsprestaties, staplengte, grondcontacttijd, verwachte tijden op je volgende races, de opties zijn zowat eindeloos!

Andere sporten behalve hardlopen kun je er ook mee registreren. Ik vind het echt heel leuk om álles te registreren wat ik doe. Met wandelen, fietsen, zwemmen, fitness en zelfs met wakeboarden zet ik mijn activiteiten-tracker aan. Ik heb hem zelfs aangezet tijdens het paragliden in Zwitserland, gewoon voor de leuk…

GPS. Ik vind het helemaal leuk om mijn gelopen routes te registreren. Ook omdat ik zoveel in het buitenland loop.
Er is ook een mogelijkheid om bestaande routes naar je telefoon te synchroniseren en de route te volgen via een routeplanner op het scherm van je horloge. Ik heb dit één keer gedaan met een 17 kilometer route in een bos en dat was best een uitdaging, haha. Ik denk dat het op de weg makkelijker gaat.

– De optie muziek zit ook op dit horloge, dit werkt heel gemakkelijk via bluetooth & draadloze oordopjes. Ik heb deze functie zelf echter nog niet gebruikt. Ik gebruik, heel standaard, mijn telefoon en normale oordopjes. Maar hey, het is wel handig dat het er op zit!

– Nu is dit inmiddels al niet zo ‘nieuw meer’ voor sommigen onder ons, maar je kunt zelfs contactloos betalen met dit horloge!

– Ik zet ’s avonds mijn wekker op mijn horloge en ’s ochtends word ik rustig wakker ‘gebuzzed’ via mijn pols. Geen irritant hard geluid uit je wekker/telefoon die je wakker doet schrikken!

– Zoals ik in de intro al vertelde, kun je met dit horloge de stijl aanpassen naar bijvoorbeeld een dagelijks klokje (analoge wijzerplaat) of een sporthorloge (digitale tijdsaanduiding). Ook kun je gegevens toevoegen als je huidige hartslag, stappenteller en de datum. Dat zijn dan ook de gegevens die bij mij standaard op mijn wijzerplaat te zien zijn. Vind ik leuk en handig!

Kortom, tal van verschillende handige opties wat dit horloge bied. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bijhouden.
Als je, net als ik, fan bent van het meten en analyseren van data kun je je (hardloop-) hart ophalen.

Mocht je nog vragen hebben over dit horloge, laat dan vooral je vragen hieronder achter, dan zal ik voor je kijken of ik deze kan beantwoorden!

Liefs, Debbie


By | 2020-11-07T13:28:02+01:00 januari 21st, 2020|Gear, Hardlopen, Review|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer