REVIEW: Hardloopschoen Asics Gel Nimbus 24

///REVIEW: Hardloopschoen Asics Gel Nimbus 24

REVIEW: Hardloopschoen Asics Gel Nimbus 24

Asics lanceerde de nieuwe Gel Nimbus 24 en ik mocht deze uitproberen. Wat een nieuw paar schoenen al niet voor je kunnen doen! Al een aantal maanden worstel ik een beetje met hardloop-zin maken, maar nu ik deze nieuwe pantoffeltjes heb lijk ik mijn hardloop-flow weer gevonden te hebben.

De eerste keer dat ik met deze nieuwe schoenen een hardlooprondje ging maken, viel het mij direct al op hoe licht de schoenen aanvoelen. Dit komt door de nieuwe ‘FF BLAST™ PLUS technologie’. Dit is een nieuwe type Asics tussenzool die de schoen maar liefst 19 gram lichter maakt dan de vorige type Gel Nimbus. Ook zorgt deze technologie voor een energiekere afzet en een zachtere landing. Je vliegt als het ware over de weg.

De Gel Nimbus 24 is een schoen voor de neutrale loper. Omdat ik overproneer (mijn voeten zakken naar binnen tijdens het lopen), gebruik ik de schoenen alleen voor mijn hardlooprondjes tot de tien kilometer. Voor langere rondes loop ik op de Asics Kayano.

Soepele pantoffeltjes

Ik noem ze dan ook mijn pantoffeltjes, omdat ze zo comfortabel aanvoelen. Ook het aantrekken gaat soepeltjes, doordat de tongconstructie de voet omsluit en je de schoen aantrekt als een sok.
Ook is er weer gezorgd voor een mesh-constructie wat zorgt voor een extra ademend effect en je voeten de hele run koel blijven.

De missie van Asics om een schoen te ontwerpen die soepel aanvoelt, comfortabel is tijdens lange runs en zorgt voor een energieke demping is wat mij betreft dan ook helemaal gelukt.

Ik heb er dan ook al met plezier wat kilometers op mogen maken. Mijn mooiste rondje was in Nuuksio National Park in Finland, zie bovenstaande foto.

Meer informatie over de Gel Nimbus 24

Uiteraard kun je op de website van Asics terecht voor meer informatie over de nieuwe Gel-Nimbus 24 schoenen en deze nieuwe FF BLAST™ PLUS-technologie. De schoenen zijn er zowel voor de dames als voor de heren en zijn verkrijgbaar via deze link: asics.com.

By | 2022-05-29T15:45:49+02:00 mei 29th, 2022|Gear, Review|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer