Samenvatting van mijn reizen in 2020

//Samenvatting van mijn reizen in 2020

Samenvatting van mijn reizen in 2020

Reizen dit jaar was redelijk teleurstellend. Een aantal leuke tripjes die niet door zijn gegaan; waaronder een persreis naar Gdansk, Polen en een trip door de Baltische Staten.
Maar laten we kijken naar wat wél kon, in plaats naar wat er níet kon. Want uiteindelijk heb ik toch nog beste leuke tripjes kunnen maken, in binnen – en buitenland! Kijken jullie met mij mee terug?!

Februari: Winterberg, Duitsland

Mijn zoon en ik hebben een traditie en dat is samen een paar dagen snowboarden in Winterberg. Dit was ons derde jaar op een rij.
Ik was bijna vergeten dat dit nog in 2020 viel, het lijkt alweer zo lang geleden!

Op het moment dat wij in Winterberg waren, hoorden wij het nieuws dat Corona via Oostenrijk, ook Duitsland had bereikt. Niet wetende wat voor ellende het met zich mee zou brengen voor de rest van het jaar over de hele wereld!

Voorjaar en zomer

Alle landen prompt op slot. Ook in het binnenland werden tripjes beperkt, doordat alles dicht ging. Gelukkig hebben wij een eigen stacaravan in de mooie Betuwe waar we veelvuldig gebruik van hebben gemaakt dit voorjaar en deze zomer. De kids hebben de hele zomervakantie aan de waterskibaan gehangen en zo hebben we eigenlijk niets gemist aan het buitenland!

Zeker tijdens de eerste lockdown, was ik zo blij dat ik hier gewoon heen kon! De faciliteiten van de camping waren dan wel gesloten, maar ik kon in het heerlijke voorjaarszonnetje klussen in de tuin en heb direct het huisje van binnen ook een opknapbeurt gegeven.

Juni: Blankenberge, België

‘Even’ een cadeautje ophalen voor mijn vader in België. En er gelijk een gezellig dagje strand van maken. Blankenberge zelf viel helaas tegen, maar wat een lol hebben wij gehad! Vijf uur onderweg voor het lievelingsbier van mijn vader (wat alleen in Blankenberge te koop is). De reactie van mijn vader was ook goud waard.

Juli: Eifel regio, Duitsland

Met één van mijn beste vriendinnen twee dagen hiken in Duitsland. Wij liepen de geweldig mooie tien kilometer Struffeltroute en de volgende dag een zeven kilometer route bij het drielandenpunt bij Vaals. Ook doken wij het centrum van Aken in voor wat winkelen en een hapje eten. Genoten!

September: Texel

Een dagje over naar Texel, mijn ouders bezoeken die daar een paar dagen verbleven. Het werd prachtig weer, dus mijn vriend en ik we besloten een dagje op en neer te gaan. Na een mooie wandeling, uren op een terrasje gezeten met mijn ouders en saampjes de dag afgesloten met een diner op het strand.

Oktober: Vogezen, Frankrijk

Deze persreis voelde als een cadeautje! Ik mocht op uitnodiging van Mountainreporters als reporter naar De Vogezen in Frankrijk en gelukkig was dit gebied (Corona-) toegankelijk om die tijd! Ondanks de vele regen, een waanzinnige tijd gehad! We hebben zulke toffe activiteiten gedaan.

November: Schiermonnikoog

Wij vierden ons tweejarig jubileum op Schiermonnikoog. Het enige Waddeneiland wat ik nog moest bezoeken. ‘Save the best for last’ zeggen ze dan, want ik geloof dat ik Schier wel het leukste Waddeneiland vind! Ontzettend verrast door de mooie en afwisselende natuur daar. We deden een wandeling van achttien kilometer en we hadden een übercute huisje met openhaard.

December: Egmond aan Zee

Voor wat quality-time met mijzelf, boekte ik een hotelovernachting in Egmond aan Zee. Uitwaaien tijdens een wandeling door de duinen, een ochtendrun in de zon over het strand, sauna en zwembad bezoek en een flitsbezoekje aan het mooie Bergen. Helemaal zen kwam ik weer terug.

Reizen in 2021

Wat zal het nieuwe jaar brengen? Geen idee. Voorlopig is het nog niet mogelijk om te reizen.
Onze jaarlijkse snowboardtrip zullen we helaas moeten overslaan. Maar weet zeker dat we een leuk alternatief zullen vinden.
Ik heb mijn hoop gevestigd op het voorjaar, dat mijn vriend en ik onze trip door de Baltische Staten kunnen gaan doen. Ik kijk hier zo naar uit! Ons reisplan ligt al klaar en we hebben nog een KLM-tickets-voucher, dus zodra we een groen licht hebben om te reizen, zitten wij in april in het vliegtuig!
Mijn vriendin en ik hebben ook plannen om samen een leuk tripje te gaan doen, maar dat is nu nog te vroeg om concreet te maken.

Welke reizen heb jij alsnog kunnen maken in 2020? En heb jij al plannen voor het nieuwe jaar gemaakt?

By | 2020-12-23T16:37:28+01:00 december 23rd, 2020|Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer