Wandelen zat, geen zin om te hardlopen? Ga skeeleren!

/, More than running, Outdoor/Wandelen zat, geen zin om te hardlopen? Ga skeeleren!

Wandelen zat, geen zin om te hardlopen? Ga skeeleren!

De lente komt er aan. Mensen trekken weer meer naar buiten. Sinds Corona zijn er veel mensen gaan wandelen. Maar wat doe je als je je wandelrondjes inmiddels kunt dromen en hardlopen je niet ligt? Juist, je kunt gaan skeeleren!

Skeeleren is makkelijk te leren. En, net als hardlopen, makkelijk uit te voeren. Skeelers (en bescherming) aan en gaan!
Voordeel van skeeleren is dat het minder belastend is voor je gewrichten dan hardlopen.

Beginneling? Start met deze tips & tricks!

Om te beginnen, heb je de volgende spullen nodig:

  • Skeelers
  • Bescherming: helm, pols – en kniebeschermers

Skeelers kun je in alle prijsklassen vinden. Bij OTTO bijvoorbeeld hebben ze veel keuze. Start in het begin met een middenweg. Hele goedkope skeelers liggen vaak niet lekker op de weg. Direct hele dure skeelers aanschaffen, is zonde voor als je het toch niet zo leuk lijkt te vinden.
Laat je goed informeren van te voren en pas de skeelers goed voordat je er mee de weg op gaat. Doe je veters lekker strak.

Ga absoluut niet zonder bescherming de weg op! Je kunt heel hard vallen. De mens doet als reflex bij het vallen zijn handen als ondersteuning gebruiken, waardoor je je polsen kunt breken. Kijk hier mee uit en draag polsbeschermers!
Een helm is niet verplicht, maar raad deze toch aan deze (vooral in het begin) te dragen.

Nu kun je de weg op

De juiste beweging die je moet maken, is eigenlijk simpel: één van de skeelers naar buiten bewegen en met de binnenkant afzetten. Nadat je je hebt afgezet zet je vervolgens de andere voet neer en rol je op deze voet schuin de andere kant op en zet je weer af met de binnenkant van je voet. Deze beweging word ook wel de ‘valbeweging’ genoemd. Omdat je van de ene op andere skeeler ‘valt’.

Voordat je de weg op gaat, raad ik je aan eerst te leren remmen.
Bij de meeste skeelers zitten er bij één een remblokje aan de achterkant.

Door het remblokje op het asfalt te duwen rem je af. Hiervoor moet je goed door de knieën gaan en ervoor zorgen dat de skeeler met het remblokje voor de andere is. De skeeler zonder remblok staat dan achter en daar druk je je lichaamsgewicht op.

Het been met de skeeler met het remblokje strek je en je tilt je tenen op, zodat het remblokje aan de achterkant contact met de grond maakt. Hoe harder je duwt, hoe harder je remt. Nogmaals: oefen dit eerst goed voor je de deur uit gaat. Ik vind zelf het remmen het lastigste bij skeeleren.

Ga jij proberen te skeeleren?

Vind je skeeleren niks? Je kunt ook ouderwets gaan rolschaatsen! Dat ben je vast niet verleerd.

skeeleren
By | 2022-03-30T10:34:39+02:00 maart 29th, 2022|activiteiten, More than running, Outdoor|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer