Must visit: Tenthouse van CapCabin in Odoorn, Drenthe.

/, stays, Travel/Must visit: Tenthouse van CapCabin in Odoorn, Drenthe.

Must visit: Tenthouse van CapCabin in Odoorn, Drenthe.

In Drenthe ligt het dorpje Odoorn. Aan de rand van natuurreservaat De Hondsrug staat een prachtig Tenthouse van Capcabin.nl. Wat de naam al doet vermoeden: het is een tenthuis, wat het beste te omschrijven is als een kruising tussen een ‘Tinyhouse’ en een safaritent.
Van buiten lijkt het op een tent en van binnen kent het alle luxe van een goed geïsoleerd vakantiehuisje. Ik verbleef hier twee nachten en ik neem jullie graag mee.  

Op naar Odoorn, Drenthe

Na een ritje van 2 uur kom ik aan in Odoorn en heb ik het Tenthouse zo gevonden.
Blij verrast ben ik wanneer ik het pad kom aanrijden, want ‘hallo zeg!’, de omgeving is er prachtig! En laat dit nu ook het uitzicht vanuit het Tenthouse zijn. Vanaf de veranda en vanuit het huisje heb je continue een geweldig weids uitzicht.

De omgeving

Wat de plek zo mooi maakt, is dat je vanuit het huisje zo de Hondsrug op loopt, de Odoornerdennen in. Een gevarieerd natuurgebied; bestaande uit weilanden, bos en heides met grote grazers en schapen. Vanuit je huisje een directe verbinding met meerdere wandel, – hardloop, – paardrij, – en mountainbike paden! Ideaal!

Ik ben zelf dan ook direct nieuwsgierig en zodra ik mijn spullen heb ingeruimd, ga ik direct op onderzoek uit. Binnen 10 minuten loop ik tussen de grazers. Schapen staan mij nieuwsgierig aan te kijken van een afstandje en zodra ik dichterbij kom, gaan ze er snel vandoor. Ik krijg er toch stiekem een paar op de foto. De koeien trekken zich er niet zoveel van aan dat ik langsloop.

Na mijn wandeling, haal ik wat boodschappen in het dorp (maar 5 minuutjes lopen naar de bakker en supermarkt via een zandpad) en trek ik mij terug in het huisje. Kaarsjes aan, airco op een paar graadjes warmer. Ik vind het ’s avonds gewoon zonde om te gaan slapen, zo fijn is de sfeer. Toch moet het er een keer van komen en gaan de tentdoeken, die als gordijnen dienen, dicht. ’s Morgens word ik wakker met het idee in een grote tent te liggen. Het zonnetje schijnt al flink zie ik. Tijd om de tentdoeken open te doen en met een theetje op de veranda te genieten van het uitzicht. Het blijft mij trekken. Net of je constant in een schilderijtje leeft.

De verdere omgeving in

Ik trek mijn hardloopschoenen aan en ren vijf kilometer door de Hondsrug. Terug in het huisje zoek ik online naar een ander mooi gebied in de buurt om te kunnen wandelen.
Ik besloot de Poolshoogte route te gaan lopen van zo’n 6 kilometer. Ik zal van deze wandeling een aparte blog delen.  

Er zijn nog meer toffe activiteiten die je in de omgeving kunt doen, deze kun je onder andere vinden in het boekje Drentsteparels. Deze is te bestellen via http://www.drentseparels.nl  en wanneer je kortingscode ZOMER15% gebruikt, krijg je 15% korting op het boekje én gratis verzending.
Bezoek bijvoorbeeld de hunebedden, ga kanoën of suppen, doe een jeepsafari in een Landrover, bezoek het outdoor klimpark of ga op bezoek bij de pannenkoekenprofessor. Ze staan er allemaal in. Maar uiteraard kun je deze & nog meer wandelroutes bijvoorbeeld ook online vinden.
De laatste dag bezocht ik herinneringskamp Westerbork. Niet zo gezellig misschien, maar wel heel leerzaam.

Wat de Tenthouses van CapCabin zo bijzonder maakt?

Ten eerste worden ze zo duurzaam mogelijk gemaakt. Zo circulair mogelijk, met zoveel mogelijk materialen met een verantwoorde afkomst (biobased en/of recyclebaar) en de installaties zijn gebaseerd op het ‘all electric principe’ (dus gasloos). De vloer, wanden en het dak (!) van het huis zijn volledig geïsoleerd (het voldoet zelfs aan de strengste isolatiewaarden volgens het Bouwbesluit met onder andere triple beglazing). Daardoor is het in de winter aangenaam binnen en kan de airco aan die de ruimte extra kan verwarmen. In de zomer zorgt deze uiteraard voor verkoeling. Je kunt dus zowel in de zomer als in de winter hier prima verblijven!

Waanzinnige binnen en buitenkant!

Genoeg over de luxe van de bouw en de gemakken, want wat heb ik het graag over de inrichting en details van dit vakantiehuisje!! Aan alles is gedacht en tot in details verwerkt. Geen Ikea meubels en servies (niet dat daar wat mis mee is, begrijp mij niet verkeerd), maar het is allemaal heel stylish en comfortabel ingericht. Zo slaap je in een heerlijk groot Auping bed met linnen beddengoed en een volledig circulair matras, met een frame van gerecycled materiaal. De handdoeken die voor je klaar liggen zijn van ongebleekt biologisch katoen.

Zoals ik al zei, heeft het huisje een fenomenaal uitzicht over de Odoornerdennen. Extra genieten vanaf de veranda met een kopje koffie of een glaasje wijn.
De veranda biedt twee zitplekjes, waaronder één (verzonken) comfortable bank, waarnaast ín de vloer van de veranda een koelbox gebouwd is voor bijvoorbeeld je flesje wijn.
Echt, aan alles is gedacht. Wat dacht je van de ‘Basterd BBQ’ en de buitenhaard.

Filmpje van de Tenthouse en het uitzicht

Ik heb leuke bewegende beelden gemaakt, zodat jullie helemaal een idee hebben van het huisje. Deze kun je vinden op mijn Instagram DebsSteps, een Reels. Klik op deze link. Met anderhalve week al meer dan 10.000 keer bekeken!

Mpfff, ik vind het gewoon oprecht jammer om weg te gaan.

Maar goed nieuws, de mannen van CapCabin zijn bezig met het realiseren van nog meer Tenthouses! Zo komt er een vijfpersoons Tenthouse aan en zijn er plannen voor een zevenpersoons én een achttienpersoons Tenthouse.
Je snapt dat ik daar ook erg benieuwd naar ben!

Naast het zo duurzaam mogelijk bouwen van de Tenthouses, denken de mannen ook op meerdere manier aan het milieu. Zo worden er voor elke productie van een CapCabin 100 bomen geplant én plant CapCabin Odoorn voor elke boeking ook een boom!

Korting op verblijf in 2022!

Houd de website en socials in de gaten. Meer informatie over deze Tenthouses en de omgeving vind je op www.capcabin.nl Boekingen maak je via https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/53515 of mail rechtstreeks naar info@capcabin en je krijgt 10% korting op de prijs van de overnachtingen (voor de resterende maanden van 2022).

Benieuwd waar mijn volgende verblijf zal zijn; Nederland, buitenland?

Ziet er geweldig uit toch!? Ga jij boeken?

By | 2022-10-01T16:35:42+02:00 oktober 1st, 2022|nederland, stays, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer