Tien kilometer Struffeltroute, Eifel Duitsland

/, Hiken, Outdoor, Travel/Tien kilometer Struffeltroute, Eifel Duitsland

Tien kilometer Struffeltroute, Eifel Duitsland

Op nog nét geen twee en een half uur rijden van huis ligt het mooie Duits-Belgische natuurpark ‘Hoge Venen – Eifel’.
Samen met een goede vriendin ging ik de natuur in, een weekend wandelen. We deden als eerste de tien kilometer Struffeltroute.

Last minute (als in, de dag van te voren) keek ik nog naar accommodaties en wandelroutes online. In Roetgen, een plaatsje naast Aken in Duitsland, vond ik een goedkoop appartement.
Konden we ’s avonds gezellig een hapje en drankje doen in Aken.

De Struffeltroute begint (en eindigt) op Parkplatz Filterwerk in Roetgen en loopt door het watertoevoergebied van de Dreilägerbachtalsperre stuwdam.

Al snel aan het begin van de route word je getrakteerd op een prachtige uitkijk op de stuwdam.

Afwisselende route

Het is een afwisselende route.
Het ene moment loop je over een lange houten vlonder als pad door een waanzinnig mooie grote heide. Dan weer in een bos omringt met de geur van dennenbomen, grote bramenstruiken en kabbelende beekjes.

Ik nam zelfs even de tijd om een momentje te mediteren aan zo’n kabbelend beekje, heerlijk! Het geluid van kabbelend water en fluitende vogeltjes om mij heen.

Naast het pad ligt links een soort moerasje, waar je ook even kunt zitten op een bankje en kunt genieten van het uitzicht.
En dan, na weer wat kilometers gelopen te hebben, duikt er ineens plots een groot meer voor je op.

Vervolgens loop je weer stukken door het bos en de laatste meters kom je door een dorp met echte Duitse vakwerk-huizen. Ook wel een fotootje waard vond ik.

Naar onze mening een zeer interessante en afwisselende route, waar ik zeker nog eens terug wil komen.

De exacte afstand is 9,7 kilometer gemeten en er word drie uur voor gegeven. Wij hebben 10,5 kilometer gelopen uiteindelijk en er twee en een half uur over gedaan.By | 2020-11-08T10:28:18+01:00 augustus 17th, 2020|duitsland, Hiken, Outdoor, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer