Today we celebrate FREEDOM

//Today we celebrate FREEDOM

Today we celebrate FREEDOM

Bevrijdingsdag Nederland.
Gisteren gekeken naar de dodenherdenking. Met het overgrote deel van Nederland. Met Micha aan mijn zij. Ik heb het niet droog gehouden. Micha zag de ernst en mijn natte ogen en aaide mij over mijn rug.

Wat ik in april tijdens de HM in Berlijn ook voelde. Toen ik langs ‘de muur’ en het Topgraphy of Terror – museum liep. Een rilling. Besef wat er zich vroeger allemaal heeft afgespeeld in de straten waar ik nu overheen liep. Met opgeheven hoofd liep ik verder, deze meters liep ik voor de overledenen en overlevenden. Een HM, een sliert van zo’n 35.000 mensen, door de straten van Berlijn, in ‘vrijheid’.
Die vrijheid, die helemaal niet zo vanzelfsprekend meer is tegenwoordig.
Of misschien wel nooit is geweest.
Gister stonden wij daar bij stil. 2 Minuten. Besef van de gruwel.

We kunnen niets meer doen, dan lief voor elkaar te zijn!

En dan word ik vanmorgen wakker met toch een groot gevoel van vrijheid.
De zon schijnt en het is tijd voor een duurloop.
Ik mag en kán hardlopen! Ik ben gezond. Mijn gezin is gezond. We zijn gelukkig.
We zijn de komende dagen vrij en genieten van elkaar.
Morgen gaan we met onze allerbeste vriendjes een dagje naar Amsterdam, ongegeneerd terrasjes pakken en genieten van het leven en elkaar.
Ik werk nog even wat mails weg en schrijf dit blog, het besef, ik vind serieus dat ik de allerleukste baan heb…want ik doe het met passie.
De lieve mensen die ik leer kennen tijdens mijn baan en mijn hardloop’carriére’. Waar ik zoveel energie van krijg.
Ik kan gaan en staan waar ik wil. Ik ben vrij. Vrij van alle bullshit. Vrij van alle haters.

En dat vier ik!! Vandaag met een loop, en morgen op het terras.

Mijn vrijheid.

Mijn respect gaat uit naar de overledenen en overlevenden van elke oorlog waar dan ook ter wereld.

Vertel, hoe vier jij jou vrijheid? Word het besef van vrijheid, bij jou ook steeds groter, door je leeftijd en je geluk, niets meer van anderen aan te trekken? Of juist kleiner, door wat er zich in de wereld allemaal afspeelt?


Debbie

By | 2017-12-20T23:31:56+01:00 mei 5th, 2016|Personal|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. Sonja Diane 5 mei 2016 at 12:07 - Reply

    Wij mogen serieus zó gelukkig zijn dat wij in vrijheid mogen leven! Dat is helaas niet voor iedereen weg gelegd, en ik vind eigenlijk ook dat die vrijheid gedeeld moet worden met mensen die veiligheid in ons land zoeken.

Reageer