TRAVEL: Frankfurt

///TRAVEL: Frankfurt

TRAVEL: Frankfurt

Na het lopen van de Marathon in Frankfurt heb ik niet zo heel veel artikelen meer gedeeld op mijn blog. Dus een artikeltje over de trip zelf, hebben jullie nog van mij tegoed.

Het idee om de Marathon in Frankfurt te lopen kwam niet van mijzelf, maar van een vriendin. Omdat ik nog nooit in Frankfurt geweest was en het perfect viel (najaarsmarathon) stemde ik ermee in om naar Frankfurt te gaan.

De bedoeling was om met de auto te gaan, maar we besloten een paar dagen van te voren te gaan vliegen. Een 5 uur durende autorit na het lopen van een Marathon zagen we uiteindelijk toch niet zo zitten. Ik geloof dat we voor   €130,- per persoon op en neer vlogen met KLM, enkele reis van een uurtje. Ga je toch niet voor tobben?

Ons hotel (Bristol Hotel)  kregen we als tip viavia. Het hotel was heel fijn, de prijs was prima en de ligging was perfect ten opzichte van de start/finish van de Marathon en het station. Echter kreeg ik van een vriendin te horen dat het in de crimineelste buurt van Frankfurt ligt (omgeving station staat hier om bekend). Ik weet dat je het in iedere stad wel van die ongure wijken hebt, maar ik zal hier ’s avonds niet alleen over straat gaan.

SKYLINE

Frankfurt staat bekend om zijn skyline. Het heeft wel wat Rotterdams/NewYork-achtigs, de stad heeft door zijn tientallen wolkenkrabbers dan ook de bijnaam ‘Mainhattan’  naar Manhattan in New York en de rivier de Main welke door Frankfurt stroomt.
Je kunt de ‘maintower‘ in voor een mooi uitzicht over de stad.

MAIN

Vanaf ons hotel konden we een mooie wandeling langs de Main maken richting oude stad. De main stroomt echt door Frankfurt heen, waardoor je twee delen van de stad hebt. Deze delen worden door 19 bruggen met elkaar verbonden. Uiteraard kun je een rondvaart doen & tevens vind je langs de rivier parkjes en groene stroken waar je (met mooier weer) kunt chillen.

RÖMERBERG

In de oude stad, ligt het plein Römerberg een plein vol vakwerkhuizen en het stadhuis Römer.
Oude stad tussen haakjes, want nadat bijna alles gesneuveld was in de WOII zijn het reconstructies.

STAMMHAUS WACKER’S KAFFEE

Bij Wacker’s Kaffee (sinds 1914!) heb ik het lekkerste chocoladetaartje ever gegeten en genoten we van de heerlijkste koffie! Mocht je de kans krijgen hier een bakje te doen, zal ik dit zeker aanraden! De liefde voor koffie straalt er van af. Het is hier altijd druk.

ZEIL

Natuurlijk kun je in een stad als Frankfurt ook prima winkelen. Ikzelf ben er dit weekend niet aan toegekomen. Een leuke plek om naar toe te gaan is de autovrije winkelstraat ‘ Zeil’. Hier zijn alle grote winkelketens wel zo een beetje gevestigd.

ANNE FRANK

bron foto: Bob en Rianne op reis

Wat ik niet wist (of niet heb onthouden), is dat Anne Frank uit Frankfurt komt. Mijn Duitse vriendin vertelde mij dit. Zij liet mij ook een foto zien van Anne met haar familie welke in Frankfurt genomen is, waar ik met de Marathon 2x langs gekomen ben. Stiekem wel wat kippenvel hoor.
Nu had ik na het lopen van de Marathon niet zo veel zin meer om het uit te zoeken en heen te gaan, maar je kunt bijvoorbeeld bij het geboortehuis van Anne Frank kijken, alleen kijken, want het is niet open voor publiek. Hier vind je meer info over Anne Frank in Frankfurt.

Dat waren voor mij wel een beetje de highlights van de stad Frankfurt. Ben je er zelf ook al is geweest en wat vond jij er van?

By | 2020-11-06T15:37:53+01:00 december 13th, 2018|duitsland, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer