Vier dagen op avontuur in berggebied Vogezen, Frankrijk

/, Hiken, Outdoor, Travel/Vier dagen op avontuur in berggebied Vogezen, Frankrijk

Vier dagen op avontuur in berggebied Vogezen, Frankrijk

Begin oktober ga ik als reporter van Mountainreporters vier dagen lang op avontuur naar berggebied ‘Vogezen’ in Frankrijk. Tijdens deze trip gaan we de regio verkennen, allemaal toffe activiteiten doen en wil jullie alvast via dit artikel een teaser geven.

Vogezen

De Vogezen is een middelhoog berggebied wat aan Zwitserland grenst. De hoogste berg is 1424 meter hoog en de laagste is 1008 meter hoog, niet spectaculair, maar zeker de moeite waard!

Als je op de hoogste berg staat en het helder weer is, kun je Zwitserland zien, de bergen de Jungfrau en de Eiger, waar ik vorig jaar september de Jungfrau Marathon liep. Hopelijk krijg ik deze kans als ik er ben!!

Vogezen Frankrijk

bergtoppen Vogezen. bron: Pixabay.

Het gebied is rijk aan duizenden kilometers aan goed onderhouden wandel – en fietspaden. Genoeg te zien met zijn mooie bossen, bergmeren en bergtoppen, wat er tweeëntwintig in totaal zijn.

Programma trip

De trip van vier dagen heeft een leuk programma, onder andere gaan we hiken naar het dak van de Vogezen.
We gaan fietsen over toffe bergpaden. De lokale kaasspecialiteit ‘repas marcaire’ proeven. Kennismaken met Sylvotherapie, ofwel ‘een bosbad nemen’ (en veel tijd doorbrengen in een bos en je zintuigen laten prikkelen) en niet te vergeten, ontspannen in een hele nieuwe Nordic Spa.

Alsof deze trip speciaal voor mij uitgestippeld is, dus. Je kunt je wel voorstellen dat ik niet kan wachten op deze trip.
Uiteraard ga ik jullie meenemen!

Volg je mij op dit avontuur?

Via mijn Instagram zal ik regelmatig foto’s plaatsen en op de Instagram van Mountainreporters zal ik liveverslagen delen via stories en foto’s.
En achteraf volgen er natuurlijk de reisverslagen en nóg meer foto’s!

Uitgelichte afbeelding, bron Pixabay.

By | 2020-11-07T14:04:15+01:00 september 17th, 2020|frankrijk, Hiken, Outdoor, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer