Wadlopen in Pieterburen, altijd al willen doen!

/, Outdoor/Wadlopen in Pieterburen, altijd al willen doen!

Wadlopen in Pieterburen, altijd al willen doen!

Mocht je nog twijfelen om te gaan wadlopen, dan wil ik je via deze blog je laten zien dat het een geweldige activiteit is! Alleen, samen met je/een vriend(in) of met je gezin. Ik heb er in ieder geval van genoten!

Overnachting

Halverwege oktober had ik zin om er een paar daagjes tussenuit te gaan. Ik was wat laat met boeken, dus kon in Pieterburen zelf geen overnachting meer vinden. In het dorpje ernaast, Molenrij, boekte ik een nachtje bij Herberg Restaurant Molenrij via Booking.com.

Na een lange rit van bijna 2,5 uur, kwam ik in Molenrij aan en checkte in bij de herberg. Ik bleek de enige gast te zijn. Ik had in hetzelfde dorpje een masseuse gevonden en een massage geboekt voor in de avond.
Heb er heerlijk geslapen en ’s morgens ging heel vroeg de wekker, ik werd om 8.30 uur bij de incheck bij het wadlopen verwacht in Pieterburen. Speciaal voor mij had de eigenaar ook in de herberg geslapen en was ik de enige aan het ontbijt.

Het bleek super mistig en ik dacht, daar gaat het uitzicht tijdens het wadlopen. Ik reed rond 8.00 uur weg uit de herberg en verwachtte niet dat het zo snel zou opknappen.

Pieterburen

Bij hotel Waddengenot is de check in voor het wadlopen en kun je speciale wadloopschoenen huren. Ik kan je dat wel aanraden om te doen.
Ik had verwacht dat Pieterburen wat groter zou zijn, een toeristisch dorpje zoiets als Volendam had ik in mijn hoofd zitten, maar er was eigenlijk behalve dit hotel/restaurant en de start van het Pieterpad eigenlijk niets te beleven.
Na het inchecken, mochten wij onze ‘gids’ volgen, met eigen auto, naar de dijk. Wat daar gebeurde….

We werden getrakteerd op de mooiste plaatjes!

De mist trok op en maakte plaats voor een prachtige lucht en vergezichten over de dijk.

Onze enthousiaste gids verteld ronduit over de omgeving en we luisteren allemaal aandachtig. Daarna vervolgen we onze weg, het wad op. Ook onderweg houdt hij ons op de hoogte van alles wat wij tegenkomen qua omgeving en natuur.
Sommige stukken is het uitkijken geblazen, óf je zakt tot je knieën weg in het wad óf je glijdt uit.


We hebben het zo getroffen met het weer! De lucht is helemaal opengetrokken en de zon schijnt volop.
We wandelen in totaal zo’n 6 kilometer en zijn iets langer dan 2 uur onderweg. Ik red het om redelijk droog over te komen 😉 Alleen mijn onderbenen zijn wat vies.

Na het wadlopen, worden we getrakteerd op een koffietje en appeltaartje terug bij restaurant Waddengenot. Ik heb helaas geen foto’s hiervan, we hebben met een groot deel van de groep nog heerlijk in het zonnetje gezeten, zonder jas! Het was gewoon warm.

Wadlopen is echt een aanrader!

Ik heb een geweldige dag gehad en nogmaals, ik kan het iedereen aanraden.
Om dit met kinderen te doen is ook leuk. Daar is deze ‘beginners route’ wel het meeste geschikt voor. Je hebt ook langere tochten en tochten vanaf verschillende plekken. Met sommige wandel je naar één van de Waddeneilanden en ga je met de boot terug. Ook leuk om eens uit te zoeken. Ik ga in ieder geval nog een keer wadlopen, dat is zeker!

Meer info

Kijk voor wadlopen in Pieterburen bij https://wadlopen-pieterburen.nl/
Deze website kun je ook bekijken voor meerdere tochten https://www.wadgids.nl/

Kijk voor nog meer leuke activiteiten op https://debssteps.nl/outdoor-activiteiten/

Deze blog is een non spon blog.

Bewegende beelden

Op beeld kun je nooit uitbrengen hoe mooi het in het echt was. Al heb ik dat wel geprobeerd met mijn foto’s. Ook heb ik nog wat mooie bewegende beelden (een Reels) van deze dag gemaakt, deze kun je hier bekijken op mijn Instagram.

By | 2022-12-14T10:35:02+01:00 december 14th, 2022|activiteiten, Outdoor|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer