Wandeling De Bollekamer, Texel (7 km)

/, nederland, Outdoor, Travel/Wandeling De Bollekamer, Texel (7 km)

Wandeling De Bollekamer, Texel (7 km)

Wat doe je als je je ouders een bezoekje brengt die een paar dagen op Texel zitten? Juist. Een mooie wandelroute opzoeken. Niet te lang, niet te kort. Zo kwamen we uit op een route van ongeveer zeven kilometer door duingebied De Bollekamer, in Den Hoorn.

De start is bij een parkeerplaats aan de Hoornderslag. Bij het zoeken naar de ingang van het pad worden wij direct getrakteerd op een mooi verschijnsel: een tiental hooglanders die aan het grazen en afkoelen waren rondom een plas.

schotse hooglanders texelVoor aan het pad staat een bord met informatie over de verschillende routes welke er lopen.
Wij kiezen er voor om twee korte rondwandelingen te combineren, de ‘Pieter Rozenvlak-route’ van ongeveer drie kilometer en de ‘Kapenvlak-route’ van ook iets meer dan drie kilometer.
Kwestie van de blauwe paaltjes volgen.

Moet eerlijk zeggen dat de route niet heel duidelijk aangegeven staat. De paaltjes missen pijltjes en dan staan ze weer voor een bocht en dan weer ná een bocht. Het is soms maar gokken of je goed loopt. Maar het is een klein gebied en met een beetje logisch nadenken kom je er wel uit.

Grazers

Naast Schotse Hooglanders lopen er in dit duingebied ook Exmoorpony’s rond. Dit is niet alleen prachtig om te zien, zij zijn daar ook met een functie: door het grazen zorgen zij ervoor dat het landschap overblijft en de planten en struiken niet de overhand nemen.

Zin in de wandeling, liepen wij het pad op, niet wetende dat we de pony’s ook nog zouden zien.

Verder zijn er geen grote dieren te vinden. En omdat het een duingebied ook niet super veel groen, dat maakt het een soort woestijn-achtig.

Indruk van onze wandeling:

Nog wat meer plaatjes van De Bollekamer. Prachtig gebied!

Adres parkeerplaats aan de Hoornderslag, Den Hoorn op Texel.


By | 2020-11-08T10:27:58+01:00 september 26th, 2020|Hiken, nederland, Outdoor, Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer