Zo kom je goed voor de dag deze lente

//Zo kom je goed voor de dag deze lente

Zo kom je goed voor de dag deze lente

De vogeltjes fluiten, de dagen worden langer en de zon laat zich eindelijk terug zien. Dat kan maar één ding betekenen: de lente komt eraan! Na deze lange, koude winter bestaat er een grote kans dat je je uitgeblust en ongezond voelt. Met de volgende tips kom je opnieuw goed voor de dag!

Maak tijd voor een rondje hardlopen

Geen zin in de gym? Volledig te begrijpen! Maar dat is geen excuus om dan maar helemaal niet aan je conditie te werken. Je kunt beweging op verschillende manieren onderdeel maken van je dagplanning. Wat denk je ervan om wat yogalessen te volgen via YouTube? Of elke ochtend een korte sessie krachttraining voor je naar je werk vertrekt? Naar buiten gaan is nog beter: je pakt zo meteen een gezonde dosis buitenlucht en vitaminen mee. Of je nu gaat wandelen of een dagelijks rondje hardlopen inplant, een goede voorbereiding is het halve werk. Meten is weten, klinkt het in de volksmond Een goed begin is de aankoop van een smartwatch, zodat je kunt bijhouden hoeveel stappen je zet en hoe je lichaam verbetert naar gelang de weken voorbij gaan. Bovendien zijn dit tegenwoordig geen stijlloze, lompe horloges meer. Integendeel: Je kunt er echt de show mee stelen!

Let op je voeding

Wat je in je lichaam stopt, heeft logischerwijs een groot effect op hoe je je voelt. Een gebalanceerd dieet bestaat uit voldoende eiwitten, gezonde vetten en beperkte hoeveelheden koolhydraten. Die croissant met chocola laat je best staan, maar de lente is de ideale periode om meer fruit te eten. Het gaat echter niet alleen om wat je eet, maar ook wanneer. Probeer eens te eten binnen een bepaald tijdslot en dat maximaal 16 uur achtereenvolgend, het zogenaamde intermittent fasting. Deze razend populaire filosofie is geen dieet, want je kunt eten wat je normaal eet. Alleen door te beperken wanneer je eet, piekt je insuline veel minder gedurende de dag en heb je minder last van die bekende dipjes. Ook is de kans groot dat je wat gewicht verliest. Dit helpt allebei om je huid opnieuw te doen stralen.

Verzorg je huid met kwaliteitsproducten

Ben jij zo iemand die het liefst met ongewassen gezicht het bed in duikt? Heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook niet het beste voor je tere huidje. Besteed voldoende aandacht aan je gezicht en je kan met een perzikhuid de lente door! Maak gezichtsverzorging dan ook zeker onderdeel van je ochtend- en avondroutine, want niemand kijkt graag naar een grauwe huid of dikke wallen.

De beste manier om de grijze winter achter je te laten is om jezelf weer wat liefde toe te kennen. Met deze tips maak je alvast een goede start. Alle tijd die je besteedt aan de verzorging van je lichaam betaalt zich dubbel en dik terug.

Dit artikel is in samenwerking met De Bijenkorf.

By | 2022-03-29T15:51:12+02:00 maart 29th, 2022|Hardlopen|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 42 jaar. Ondernemend, actief. Moeder van de leukste puber zoon. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer